2019-08-23 12:41:35• hírek • Nagy Tímea

Régen várt útfelújítások zajlanak megyeszerte - Képgaléria

Fotók: Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldala
Fotók: Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldala

Szükséges és régen várt munkálatok folynak Szatmár megye több pontján. Így állnak az egyes építkezések:

A 108C jelzésű megyei út javítási munkálatai jól haladnak Kaplony belterületén - adta közzé a Szatmár Megyei Tanács. A modernizálás jól halad, jelenleg a vegyes aszfaltburkolat felszedésén dolgoznak, majd egy 20 centiméteres kavicsréteget szórnak a felületre. Az utolsó fázisban erre két réteg, összesen 20 cm aszfaltot húznak. Azért, hogy a csapadék se okozzon gondot, kitakarítják az út menti árkokat, és átereszeket hoznak létre az úttest alatt.

 

 

 

Nem sokkal korábban jött az értesítés, miszerint a Szamosdarát és Pusztadarócot összekötő szakaszon folytatódnak a munkálatok. Régen várt projekt ez mind a két település számára. Nem csak itt, hanem a Batarcsot és Avaspatakot összekötő, 109M jelzésű megyei úton is szorgoskodnak. Az építkezés során ballaszttal és zúzott kővel feltöltött sávokkal szélesítik meg az úttestet. 

 

 

 

 

 

Itt még mindig nem ért véget a beszámolók sora, hiszen Batizon és Szatmárhegy, illetve Résztelek között is modernizálnak.

 

A batizi, 194C jelzésű út az aszfaltozás szakaszához érkezett. Mintegy 500 méter hosszúságban, Szatmárnémeti felől a 19-es országút irányába, felszedték a borítást, és elkezdődtek a javítási munkálatok ebben a sávban. Ennek végeztével látnak hozzá a másik sávhoz.

 

 

 

Szatmárhegy és Résztelek között, a 195-ös megyei úton pedig szintén felszedték a burkolatot. Itt is kiszélesítették az út felületét, hogy csökkentsék a nagy forgalom adta balesetveszélyt.

 

 

Az útszakaszok túlzsúfoltságának elkerülése érdekében a végrehajtó arra kéri a jármű tulajdonosokat, hogy amennyiben lehet, kerüljék el ezeket a pontokat vagy induljanak útnak hamarabb azért, hogy ne felesleges várakozással töltsék a szabadidejüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: