2013-02-09 11:54:11• hírek • Póti Orsolya

Regemondó versenynek adott otthont a Kölcsey

Február 8-án első alkalommal adott otthont a Regemondó verseny megyei szakaszának a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium. A rangos vetélkedőre megyénkből összesen 14 diák jelentkezett.

Inkább egy magával ragadó színdarabhoz hasonlított a február 8-i Regemondó verseny, semmint megyei szintű vetélkedőhöz, hiszen a színpadot a fonó házak korhűen berendezett mása váltotta föl, az egyes produkciók között pedig népi gyermekjátékokat mutattak be a diákok.

A III. osztályos diákok számára meghirdetett Regemondó verseny megyei szakaszára Dobai Réka és Sárosi Melinda, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanítónőinek szervezésében került sor, akik mindent megtettek azért, hogy úgy a közönség, mint a jelenlevő diákok jól érezzék magukat.

A megmérettetésen tíz szatmárnémeti, két mezőpetri, egy kálmándi és egy kökényesdi iskola képviseltette magát, azaz összesen 14 diák regélt a Szejke Ottilia szaktanfelügyelőből, Méhes Kati színművésznőből, Suta Mária ny. tanárnőből, Bagosi Ilona magyar tanárnőből és Galiger Barbara diákból álló zsűri előtt.

A házigazdák - V. osztályos diákok - köszöntője után kezdetét is vette a regélés, melynek keretében többek között olyan mondák hangzottak el, mint az „Isten kardja", „A hunok hazát keresnek", „Emese álma", „A Majtényi patak", „A Bába köve".

A rendezvény végén minden diák és felkészítő tanár emléklapban és könyvjutalomban részesült, valamint kiosztották a legjobbaknak járó díjakat is.

A Regemondó verseny díjazottjai:

I. díj: Pop Krisztián (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítő tanár: Krányák Jusztina)
II. díj: Donca Anikó (Aurel Popp Művészeti Líceum, felkészítő tanár: Nichita-Sulyok Juliánna)
III. díj: Fehér Anna (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, felkészítő tanár: Krányák Jusztina)
III. díj: Halász Eszter (10-es Számú Gimnázium, felkészítő tanár: Reich Annamária)

Dicséret: Lucaci Abigél (Kökényesdi Általános Iskola, felkészítő tanár: Lucaci Éva)

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium különdíját Balogh Barbara (Mircea Eliade Gimnázium, felkészítő tanár: Koncz Tünde) érdemelte ki.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: