2017-03-28 09:49:07• hírek • Szatmár.ro

Református vallás tantárgyverseny, több mint száz résztvevővel

Százhat diák vett részt a 17. alkalommal megszervezett református vallás tantárgyverseny megyei szakaszán, melynek a 10-es számú Általános Iskola adott otthont.

Az esemény kezdetén Győrbíró Sándor a Szatmári Református Egyházmegye katekétikai előadója tartott egy rövid áhítatot:Nem tudjátok, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de csak egy nyer jutalmat? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek. Azok pedig, akik részt vesznek a versenyben, mindenben önmegtartóztatók. Ők azért, hogy elhervadó koszorút nyerjenek, mi pedig azért, hogy hervadhatatlant. Én pedig nem céltalanul futok, és nem úgy viaskodom, mint aki levegőt vagdos, hanem megsanyargatom a testemet, és szolgává teszem, hogy amíg másoknak prédikálok, én magam nehogy alkalmatlanná legyek.” (1Kor 9, 24-27) Rácz Ervin ifjúsági előadó is szólt a díszteremben összegyülekező ifjúsághoz, a jó pásztorra irányítva a figyelmet, Higyed Gyöngyi zenei előadó pedig énekeltetett, ráhangolva a gyermekeket a versenyre.

Győrbíró Csilla szaktanfelügyelő elmondta, hogy az érdeklődés a verseny iránt évről évre nő, ráadásul most minden kategóriában a világi, azaz a nem teológiai osztályból jelentkező diákok is megméretkezhettek az országos döntőben is, melyre április 24. és 26. között kerül sor.

A középiskolások kategóriájában hárman mehetnek a majd a fináléra. Ők az elért jegyek alapján: Csatári Leila, Katona Réka és Kovács Brigitta. Mindhárman a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai. Az ötödikesek versenyét Gábor Boglárka (10-es iskola), a hatodikosokét Kajtár Dominika Hanna (Szamoskrassó), a hetedikesekét Hajer Hannelore (Mircea Eliade Iskola), a nyolcadikosokét Erdei Eszter nyerte. Ők is ott lehetnek a döntőben, melyet idén először külön, felekezetekre osztva szerveznek meg, ráadásul a 11. és 12. osztályosok közül a dobogósok felvételt nyerhetnek a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetbe, a lelkészképzésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: