2011-09-14 14:10:35• hírek • Póti Orsolya

Református Kollégiumok tanévnyitója Szatmárnémetiben

Az országos tanévnyitón részt vesz Erdély összes református gimnáziumának képviselője.
Az országos tanévnyitón részt vesz Erdély összes református gimnáziumának képviselője.

Az erdélyi református kollégiumok országos tanévnyitó ünnepségére kerül sor a hét végén Szatmárnémetiben. A kétnapos rendezvény változatos programja közül megemlítendő a Szatmárnémeti Református Gimnázium épületének, múltjának és jelenének a bemutatása, valamint a Szatmári Református Egyházmegye Lelkészkórusának és a Gimnázium Gyermekkórusának ünnepi koncertje.

Az országos tanévnyitón részt vesz Erdély összes református gimnáziumának képviselője. A Szatmárnémeti Református Gimnáziumba minden iskolából szeretettel várják az intézményvezetőket, az iskolalelkészeket, valamint iskolánként két diákot. A szervezők megkérik az iskolák képviselőit, hogy hozzák magukkal az intézmény zászlóját is.

Az ünnepség szeptember 17-én, 15 órakor hálaadó istentisztelettel veszi kezdetét a Láncos- templomban, ezt követően pedig a Szatmári Református Egyházmegye Lelkészkórusának és a Gimnázium Gyermekkórusának ünnepi koncertjére kerül sor.

17-18 óra között bemutatják a gimnázium épületét és történetét, valamint érdekes könyvbemutatókra kerül sor. A szombati nap az igazgatók és vallástanárok tanácskozásával zárul.

Vasárnap reggel 10 órától zászlókkal vonulnak át a református gimnáziumok képviselői a Láncos-templomba, majd ünnepi istentiszteletre kerül sor. Igét hirdet Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Egyházkerület püspöke. Az igehirdetést köszöntő beszédek sorozata követi, majd a gimnázium ünnepi előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: