2009-02-05 19:32:38• hírek • Ferenczi Noémi

Reformálják a börtönrendszert

Megkezdődött a szatmári börtön félig illetve teljesen nyitott büntetés-végrehajtó intézetté való átalakítása - jelentette be Mihai Ciorcas börtönigazgató.

Csütörtökön sajtótájékoztató keretében számolt be Mihai Cirocas börtönigazgató az országszerte most folyó átszervezésekről, mely szerint a büntetés-végrehajtó intézeteket, a büntettettek fogva tartásának időtartama függvényében fogják átalakítani. Ez azt jelenti, hogy lesznek szigorúan zárt, félig nyitott és nyitott büntetés-végrehajtó intézetek. A szatmári börtön egy félig nyitott illetve nyitott intézetté fog átalakulni. Azok a fogvatartottak, akiket több mint 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélnek egyenesen a nagyváradi zárt büntetés-végrehajtó, illetve a gherlai szigorúan zárt büntetés-végrehajtó intézetbe szállítják.

Az elmúlt hét folyamán megkezdődött a szatmári börtön átszervezése, 36 fogvatartottat már átszállítottak Nagyváradra, hétfőn pedig újabb 34 személyt fognak áthelyezni.

A jövőben Szatmárnémetiben nem lesz sem női, sem pedig előzetes letartóztatásban lévők számára fenntartott részleg. A jelenleg is fogvatartott 24 nő Aradra lesz áthelyezve, a 18 és 21 év közötti elítéltek pedig Marosvásárhelyre kerülnek át.

Az átszervezés pozitívumai közé sorolható a zsúfoltság megszűnése, ugyanis sokan kérték áthelyezésüket a jobb körülmények illetve családi okok miatt. A börtönigazgató hozzátette, kevesebb mint 400-ra csökken a fogvatartottak száma.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: