2012-03-27 16:26:01• hírek • Szatmár.ro

Az újságírás alapjaival ismerkedtek a refis diákok

A hírszerkesztés alapelveiről és a forrásgyűjtés módszeréről tartottak előadást a szatmári magyar sajtóorgánumok képviselői március 27-én a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, ugyanis a diákok egy része cikkekben tudósít majd az Iskola másként rendhagyó oktatási hét eseményeiről.

Április 2-6. között zajlik az Iskola másként elnevezésű rendhagyó oktatási hét, melynek keretében a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai és tanárai számos érdekes programon vesznek részt. Sportesemények, kirándulások, filmvetítések, zenés rendezvények és egyéb programok várják az osztályközösségeket azon a héten.

Mindezekről a tanintézmény újságírócsapata fog beszámolni, azaz kicsik és nagyok egyaránt. Az összesen 44 főből álló csapatot - a huszonnégy IX-XII. osztályos és húsz V-VIII. osztályos diákot - a szatmári magyar sajtóorgánumok képviselői készítették fel március 27-én, kedd délelőtt. A Szatmári Magyar Hírlap részéről Bumbulut Krisztina újságíró érkezett, aki a  sajtóműfajokról, majd a hírszerkesztés szabályairól tartott előadást.

Póti Orsolya, a Szatmár.ro újságírója az online média világába kalauzolta a csapatot, majd a jövőheti események során készített képek, videók és hangfelvételek használatához adott néhány tippet. Barakonyi Gergő, a City Rádió műsorvezetője főként az interjúkészítés szabályait tárgyalta, de kitért a rádióban végzett tevékenységekre is.

Az előadást követően a IX-XII. osztályos diákokból álló csapat gyakorlati képzésére került sor. A tanulóknak híreket kellett szerkeszteniük egy-egy elképzelt eseményről, majd ezek felolvasása után az újságírók néhány fontos információval látták el a diákokat. A felkészítő keretében szó esett egy új iskolaújság szerkesztéséről is.

A diákok által írt legjobb cikkeket a jövőhét végén, április 6-7. között olvashatják a Szatmár.ro-n.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: