2013-01-28 11:50:51• hírek • Póti Orsolya

Reform: új iskolaújság indult a Refiben

Reform címmel indult iskolaújság a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. Az újság tartalmáról Póti Eduárd, a tanintézmény történelemtanára számolt be a Szatmár.ro-nak.

A Refi legújabb iskolaújságának elődjei a Refrén, majd a RefiSokk iskolaújságok voltak, melyek közül az utóbbi érte meg a legtöbb kiadást - tudtuk meg Szilágyi Éva igazgatónőtől. Azonban hosszú idő telt el azóta, hogy a refis diákok és tanárok a kezükben tarthatták az iskolaújság lapjait, hiszen néhány évvel ezelőtt a RefiSokk is megszűnt.

Azért, hogy ezt a hiányosságot pótolják, az iskola kis firkászai Póti Eduárd történelemtanár irányításával egy új lapot hoztak létre. A régi iskolaújság új köntöst öltött és úgy külsőleg, mint tartalmilag megújult, megreformálódott. A címe - Reform - is ezt a megújulást, reformálást tükrözi.

Az újrakezdéssel járó elvárások megkövetelik a szerkesztőktől a színvonalas, szórakoztató, mindezek mellett tartalmas belső kialakítását, ezért a diákok igyekeznek hónapról hónapra hitelesen beszámolni az iskolában folyó tanulmányi- és diákéletről.

„A tartalmat színesre alakítottuk: találhatók benne különféle hírek, könyvajánlók, lelkipásztori útravalók, interjúk, valamint humorsarok, programajánló és körkérdés rovat is van. A Reform az iskola tollforgatóinak is lehetőséget nyújt a bemutatkozásra, a „Diákjaink művelték" rovatban" - mondta el Póti Eduárd.

Az első számban a diákok beszámoltak a legutóbbi Gólyabálról, a XIII. Itthoni helyismereti vetélkedőről, a Picuravatóról és a batizi megemlékezésről, a "Lélek csendje" rovatban pedig Lukács evangéliumából olvashatók igerészletek, illetve igemagyarázatok.

Ide kattintva Te is letöltheted a Reform első számát!

A Szatmárnémeti Református Gimnázium és a Láncos templom

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: