2011-03-28 13:34:08• hírek • Póti Orsolya

"Recitatio" a Filharmónia színpadán

Szatmárnémetiben immár ötödik alkalommal szervezik meg a „Recitatio" szavalóversenyt, amelyen idén is szép számú iskolás és gimnazista diák adja elő szatmári költők verseit.

„Recitatio" elnevezéssel szavalóversenyre kerül sor március 31-én, délután 16 órától a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát megőrző és Támogató Központ, a Megyei Tanfelügyelőség, a „Dinu Lipatti" Filharmónia és az Észak-nyugati Írók Egyesülete szervezésében. Az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő eseménynek idén a Filharmónia ad otthont.

A szavalóversenyen idén is több iskola és líceum képviselteti magát; többek között részt vesznek a Mihai Eminescu Kollégium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Ioan Slavici Gimnázium és Johann Ettinger Német Líceum diákjai, valamint érkeznek a nagykárolyi, avasfelsőfalui, sárközújlaki és erdődi líceumokból is diákok.

A résztvevők olyan versekkel lépnek majd pódiumra, amelyek szatmári költők tollából származnak.A "Recitatio" szavalóversenynek ezúttal a Filharmónia ad otthont


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: