2015-05-13 12:34:30• hírek • MTI

Real Madrid – Juventus: semmit vagy mindent

Bajnoki kudarccal "melegített be" a címvédő Real Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Juventus elleni visszavágójára, amelyen a fináléba jutással együtt a szezon megmentése a tét a spanyolok számára.

Carlo Ancelotti együttese szombaton 2-2-es döntetlent játszott a Valenciával, ezzel gyakorlatilag szertefoszlottak a bajnoki címről szőtt álmai, ugyanis két fordulóval a vége előtt négy pontra nőtt a hátránya a Barcelonával szemben. Mivel korábban alulmaradt az Atletio Madriddal szemben a Spanyol Kupában, így már azt a sorozatot sem nyerheti meg.

A BL elődöntőjében ugyanakkor korántsem reménytelen a helyzete, mivel a múlt héten Torinóban sikerült gólt szereznie. Igaz, így is 2-1-es hátrányból kezdi majd meg a hazai visszavágót. "A legfontosabb, hogy higgadtak maradjunk, nem szabad meggondolatlanul támadnunk" - mondta Dani Carvajal, a Real Madrid jobbhátvédje, aki szerint a labda tartására kell törekedniük. - "Torinóban a labdavesztéseink után tudott a Juventus veszélyt teremteni. Szerdán nyugodtnak kell maradnunk, türelmesen kell járatnunk a labdát, s hagyni, hogy ők fussanak" - mondta.

A madridiak számára jó hír, hogy minden bizonnyal visszatérhet a pályára Karim Benzema, és a szombaton sérülés miatt lecserélt Toni Kroosnak sincs komoly problémája, így ő is szinte biztosan bevethető lesz. Továbbra is sérült viszont a középpálya motorja, Luka Modric és a világbajnok Sami Khedira is.

Az idén sorozatban negyedik olasz bajnoki címét begyűjtő és az Olasz Kupa döntőjébe is bejutó Juventusban szintén lesz egy visszatérő, Massimiliano Allegri vezetőedző közel két hónap kihagyás után újra számolhat a világ jelenlegi legtehetségesebb középpályásának tartott Paul Pogbával. A 22 éves francia válogatott futballista szombaton kezdőként több mint 60 percet játszott a Cagliari elleni bajnoki mérkőzésen, és ő lőtte csapata egyetlen gólját. Továbbra is sérült viszont Martin Caceres és Kwadwo Asamoah.

A torinói együttest az elődöntő sorsolásakor a szakértők egyértelműen a leggyengébbnek tartották a négy együttes közül, és mindenki a Real Madrid továbbjutását jósolta a párharcból. A múlt keddi összecsapás nagyobb részében ugyanakkor uralta a játékot a Juve, amelynek Carlos Tévez és a korábbi Real Madrid-játékos, Alvaro Morata góljával sikerült győznie.

"Pihentető egy hét áll mögöttünk, köszönhetően annak, hogy a bajnokságot már megnyertük. Jól felkészültünk a visszavágóra, már alig várjuk a szerdai napot" - mondta Giorgio Chiellini, a Juve védője, aki juventusos pályafutása legfontosabb összecsapásának nevezte a következő találkozót.

A válogatott hátvéd hozzátette: mindenképpen gólt akarnak szerezni a Bernabeu Stadionban, mivel tisztában vannak azzal, hogy a Real vendégeként ilyen minimális előnyt nem lehet csak védekezéssel megtartani.

A Juventus dolga már csak azért sem ígérkezik könnyűnek, mert a madridi csapat 2011 áprilisa óta csak egyszer kapott ki hazai pályán a BL-ben: idén márciusban a Schalkétől, de akkor még úgy is továbbjutott. Az olaszok ugyanakkor abban bízhatnak, hogy ismét jól szerepelnek majd idegenben azután, hogy a Borussia Dortmund és a Monaco ellen is megőrizték kapujukat a góltól.

Története során a Real Madrid az idegenbeli első meccseket követően 36-szor volt hátrányban a nemzetközi kupák kieséses szakaszaiban, ám ezekben az esetekben 22-szer fordítani tudott. A legutóbbi négy ilyen alkalommal viszont rendre búcsúzott az aktuális sorozattól. A Juve ugyanakkor 41 olyan párharcából, amelyen nyerte az elő meccset, 33-szor továbbjutott.

A spanyoloknak a mostani sorozatban az ötödik BL-elődöntős szereplésük, míg az olaszok 2003 után először kerültek be a legjobb négy közé. Akkor éppen a Real Madridot búcsúztatták a négy között.

A mérkőzést a svéd Jonas Eriksson vezeti.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Real Madrid -Juventus
21.45 (az első mérkőzésen: 1-2)
A várható kezdőcsapatok:
Real Madrid: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - J. Rodriguez, Kroos, Isco - Bale, J. Hernandez, C. Ronaldo
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Vidal - Tévez, Morata

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: