2018-01-04 08:43:04• hírek • Bede Emőke

Reagált a Szatmár Megyei Prefektúra a hivatalt ért vádakra

A szerdai nap során Szatmárnémeti polgármestere, alpolgármesterei és a városmenedzser nyílt levélben fogalmazták meg sérelmeiket a Szatmár Megyei Prefektúrával szemben.

Októberben a városi tanácsosok pozitívan bírálták el azt a határozattervezetet, mely a Pirosberek utcáinak elnevezéséről rendelkezett. Az utcanevek hivatalossá tételével a zóna nem csak hivatalos, de gyakorlati problémái is megoldódnának. Az egyik legkézenfekvőbb példa erre a mentőszolgálat esete, melynek kocsijai sokszor hosszan bolyongtak Pirosberek utcáin, mivel nem ismerték a páciens pontos lakcímét.
 

Szárazberek lakói pozitívan fogadták az akkori döntést, azonban a Szatmár Megyei Prefektúra egy tollvonással áthúzta ezt. Emiatti felháborodását a városvezetőség egy nyílt levélben tolmácsolta a kormányhivatal felé. A levél teljes változata ide kattintva olvasható.
 

A Prefektúra egy sajtóközlemény által reagált a hivatalt ért támadásra. Ebben lastromba szedik azon törvénycikkelyeket, melyeket a városi tanács döntése nem tartott tiszteletben, ezért a prefektus érvénytelenítette azt.
 

A közlemény szerint már 2010 óta figyelemmel kísérik a városi tanács határozatait, és nem ez volt az első eset, amikor egy döntést hatályon kívül helyeztek. A Szatmár Megyei Prefektúra arra is felhívja a Polgármesteri Hivatal figyelmét, hogy a pirosberki utcanevek esetét a következő soros tanácsülésen természetesen újratárgyalhatják és hoztatnak egy újabb, minden érvényben levő törvényt tiszteletben tartó döntést, mely végre végleg megoldhatja a pirosberki utcanevek esetét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: