2006-01-12 07:29:53• hírek • Szatmár.ro

A mozgás öröme

3505611.jpgÖsszeszorított fogakkal szeretnéd mihamarabb letudni az edzést? Rosszul teszed!

35056.jpgÖsszeszorított fogakkal szeretnéd mihamarabb letudni az edzést? Rosszul teszed! Ha megpróbálod jókedvűen csinálni a gyakorlatokat, a saját dolgodat könnyíted meg.
A kényelem korát éljük. Ki sem kell tenned a lábad a lakásból, telefon és internet segítségével mégis el tudsz intézni mindent. Így a rendszeres sportolás marad az egyetlen lehetőség, hogy elvégezd a szervezeted alapvető biológiai szükségletét jelentő mozgást. Ennek elmulasztása olyan elváltozásokat és betegségeket okozhatnak, melyek az egyoldalú terhelésből, például az egész napos ülésből fakadnak.

A sport nemcsak a testi, hanem a lelki egészség megóvásának is eszköze. Emellett az egyik leghatékonyabb ellenszere a stressznek és a depressziónak. A mozgásra azonban nemcsak az izmoknak, hanem az agynak is rá kell hangolódnia. Ezért edzés előtt érdemes átgondolnod az előtted álló feladatokat és célokat.

Fontos, hogy meggyőzd magad arról: szereted, amit csinálsz. Ez főleg a kezdetekkor nehéz, amikor még a könnyű feladatok is kimerítenek.

Ezért hát olyan mozgásformát válassz, ami valóban tetszik. Ha nem szenvedve, hanem jókedvűen végzed a gyakorlatokat, nagyobb hatásfokkal dolgozhatsz. Higgy benne, hogy hétről hétre erősebb és formásabb leszel. A sikerek aztán úgyis lökést adnak a folytatáshoz.

Jó tanácsok csüggedőknek
– Ne hagyd ki az edzést fáradtságra hivatkozva!
Egész napos szellemi munka után igazán frissítően hat a mozgás.
– Tűzz ki magad elég új célokat hónapról hónapra! Ne várj azonnal látványos változást, az apró eredményeket is értékeld!
– A rendszeres sport legyen ugyanolyan fontos, mint egy megbeszélés vagy egy randevú. Ragaszkodj hozzá!
– Gondolj arra, hogy példát mutathatsz másoknak is, ha mosolyogva, játszi könnyedséggel végzed a nehéz gyakorlatokat. Sokan irigyelni fogják a kitartásodat. Hölgyvilág
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: