2014-03-04 13:33:39• hírek • Kocsis Zoltán

Razziaszerű ellenőrzést tartott kedden a Nagypiacon Coica

Dorel Coica elmondása szerint határozott fellépése következtében januárban és februárban havi 8000 tonna üzemanyagot sikerült megspórolnia a Transurban társaságnak...

Közvetlen munkatársai sem tudtak Szatmárnémeti polgármesterének tervéről, melynek következtében kedden a sajtó jelentétében tartott rajtaütésszerű ellenőrzést a Nagypiacon. Az ellenőrzés célja a bérleti szerződések ellenőrzése volt.

„Információim szerint számtalan szerződés nem valós vagy nem arra a területre vonatkozik, amelyen a tényleges kereskedelem zajlik. Adrian Tura pedig, akinek mindezt ellenőriznie és a piacot üzemeltetnie kellene, egész nap a korcsmában vagy az irodájában ül és iszik alkoholista barátaival. Ráadásul a felesége az, aki a napi díjakat behajtja. Képzeljék el, egy egész családi vállalkozás. Ezért nem jut el a pénz a polgármesteri hivatalnak, az önkormányzatnak pedig ezért nincs pénze a piacok modernizálására", sorolta vádjait a polgármester a meglepett újságíróknak. Utóbbiak meglepetése nem csak annak szólt, hogy jelen lehettek a razzián, hanem annak is, hogy vajon miért pont most „jött rá" minderre a polgármester.

Coica, Radu Roca alpolgármester és a helyi rendőrség első útja abba a hangárba vezetett, ahol ruhákat árusítottak. Ott valamennyi üzlet magánkézben van, az árusítás mégis azok előtt, a folyosón, közterületen zajlik. „Itt átjárónak kellene lennie, nem ruhás standoknak. Vagy ha igen, akkor hol vannak a szerződések", tette fel a kérdést Coica.

Ezt követően a gyümölcsös standok következtek, ahol a piac asztalai üresen állnak. Ellőttük viszont deszkákból összetákolt asztalok rogyásig vannak megpakolva gyümölccsel - természetesen nagyobb területeken, mint az eredeti fém asztalok. „Kíváncsi vagyok, itt például hány négyzetméterre szól a szerződés?", háborgott Coica.

A polgármester felszólította Ioan Precupot, a helyi rendőrség parancsnokát, hogy az összes árust és szerződést ellenőrizzék a Nagypiacon.

„Tudomásom szerint a szőnyeges részlegen egyetlen élő szerződés sincs. Azt ellenőrizni kell. Elegem van abból, hogy mindenki csak lopja a közpénzt. Ellenőrizni fogjuk a többi piacot is. De nem most. Most már mindenkinek szóltak, mire odaérnénk, meggyőződésem, mindenki összepakolna. De nem ússzák meg ők sem, őket is ellenőrizni fogjuk. Fel akarom számolni a lopást a polgármesteri hivatal égisze alatt működő intézményekben", szögezte le Coica.

A polgármesteri hivatal utólagos tájékoztatása szerint tizenkét árust ellenőriztek. Közülük ötnek semmiféle szerződése nem volt, kettőnek lejárt a szerződése, további kettő pedig „nem tudta” bemutatni a szerződését. Két esetben állapították meg, hogy az elfoglalt terület nagyobb, mint ami a szerződésben szerepel és mindössze egyetlenegy gazdasági társaság tevékenysége felelt meg a szabályoknak. Coica ígéretet tett, a napokban közölni fogják azt is, hány új szerződés köttetett hirtelen a razziát követően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: