2010-08-23 14:10:01• hírek • Szatmar.ro

Razzia a törvényes építkezésekért

A polgármesteri hivatal illetékesei folyamatosan ellenőrzik közterületen történő építkezéseket és átalakításokat. A szabályokat sokan figyelmen kívül hagyják, ez azonban borsos büntetésekkel jár.

Amennyiben valaki változtatásokat akar eszközölni ingatlanján, be kell ezt jelentenie a polgármesteri hivatalnál, hiszen törvények korlátozzák az épületeken végzett módosításokat. Abban az esetben, ha ez közterületen helyezkedik el, vagy ha a műemlékvédelmi épületről van szó, még szigorúbbak a megszorítások.
Az elmúlt napokban a polgármesteri hivatal több alkalommal rótt ki büntetést az előírások be nem tartása miatt, és számos esetben a munkálatok leállítására kötelezték az érintetteket.

A Nagyvárad utcában autóbádogos- és festőműhelyt hoztak létre építési engedély nélkül, amely ráadásul az Általános Városrendezési Terv rendelkezései ellenére lakózónában épült. A tulajdonost felszólították a létesítmény lebontására.
Egyik Iuliu Maniu utcai háznál ajtót vágtak a nyílt utcára, és átalakították a belső elválasztásokat az alagsorban és a földszinten, mindezt engedély nélkül. A tulajdonost 3000 lejre bírságolták, és felfüggesztették a munkálatokat addig, amíg törvényes útra nem terelődik a renoválás.

Egy Ioan Slavici, illetve egy Ujgorod utcai lakost szintén 3000 lejre büntettek meg, amiért építkezési engedély nélkül beépítették lakásaik tetőterét.
Leállították a munkálatokat az I. B. Deleanu utca egyik ingatlanjánál is. A tulajdonos azzal követett el törvénysértést, hogy kicserélte a teljes vakolatot a homlokzaton és lejáratot épített az alagsorba. A kihágásért 1000 lej büntetést kellett kifizetnie.

Ennél jóval nagyobb bírsággal illették azt a hoteltulajdonost, aki nem tartotta be az építkezési engedélyben leszögezetteket. A Vasile Lucaciu utcai vendégfogadó egységben manzárdosítást hajtottak végre, emiatt 6500 lej bírság terheli a tulajdonost, és a munkálatokat is abba kellett hagyni, amíg az iratok legalitásba nem kerülnek.
A Masinistilor utcában a 445/2008-as számú engedélyben rögzített paraméterekkel ellentétben a megengedett utcafronti vonalon belül kezdtek építkezni, és az oldaltávolságokat sem tartották be. A kihágásért az illetékesnek jegyzőkönyvet állítottak ki, és 3000 lejre bírságolták valamint elrendelték a munkálat leállítását is.


Gyakori az építkezési engedély nélküli változtatás Szatmárnémetiben
Gyakori az építkezési engedély nélküli változtatás Szatmárnémetiben (illusztráció)


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: