2017-10-05 11:43:52• hírek • Kocsis Zoltán

Razzia a Szamos-parton

Csütörtök hajnalban újabb műveletet hajtott végre a Helyi Rendőrség – ezúttal a Szamos jobb partján. Szatmárnémeti vezetői ugyanis nyíltan hadat üzentek a város ismert alvilági gócpontjai, az illegális területfoglalók ellen. Ennek jegyében a Helyi Rendőrség munkatársai átfésülték a Szamos árterületét a városi strand közelében.

A töltés és a part között számtalan összeeszkábált, összetákolt kunyhó húzódik meg a lombok jótékony takarásában. A környék nem kimondottan bizalomgerjesztő, nem is kocogóknak, kirándulóknak való vidék ez.

A hajnali akció során 33 személyt azonosítottak és 24 bírságot szabtak ki a rend őrei. Akik megállapították, hogy ezekben az igazi szatmári favellákban élők túlnyomó többsége nem is szatmárnémeti illetőségű, személyigazolványuk a környező falvakba szól.

A hatóság felszólította az itt talált személyeket, hogy 24 órán belül hagyják el illegálisan elfoglalt vagy felépített lakóhelyüket. Amennyiben a felszólításnak nem tesznek eleget, akár erőszakkal is kilakoltatják őket, hangzott el a hatósági figyelmeztetés.

A Helyi Rendőrség az utóbbi hetekben-hónapokban több hasonló razziát tartott Szatmárnémeti több, rossz hírű környékén, az Ostrovului utcában, a Horea utcában, az Unio-stadion környékén. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala ezektől a lépésektől reméli, hogy vissza tudja szorítani a koldulást, a prostitúciót, a különböző, ehhez a réteghez köthető bűncselekményeket. Ennek érdekében attól sem riadt vissza, hogy több olyan épületet is lebontson, amely közismerten menedéket vagy rejtekhelyet biztosított az illegalitásban élőknek.

Az önkormányzat arra kéri továbbá az ingatlantulajdonosokat, hogy azok rendszeren ellenőrizzék nem használt ingatlanjaikat, hogy azok ne szolgálhassanak menedékül az illegális területfoglalók, bűnözők számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: