2014-10-10 17:05:42• hírek • MTI

Razvan Rat lesz a román válogatott csapatkapitánya

Razvan Rat, a PAOK Szaloniki védője lesz a román labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szombaton a magyarok elleni, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen - jelentette be Victor Piturca szövetségi kapitány pénteki sajtótájékoztatóján.

"Ratnak ez lesz a 99. mérkőzése a román válogatottban. Remélem, hogy Finnországban századszor is pályára léphet. A tapasztalatáért adtam neki a kapitányi karszalagot" - idézte a román szakvezetőt a Mediafax hírügynökség.
A román válogatott korábbi, Görögország elleni mérkőzésén Ciprian Marica viselte a szalagot, de a csatár eltiltás miatt a magyarok ellen nem léphet pályára. Ráadásul a 29 éves játékos megsérült, így három nappal később Finnországban sem szerepelhet. A válogatott orvosa arról számolt be, hogy a napokban megműtik Maricát Németországban.

Piturca elmondta, csak szombat délután teszi közzé a kezdőcsapatát. Hozzátette, bizonyos posztok esetében még nem hozta meg a végső döntést.

"A magyar csapat rendkívül veszélyes, a középpályától felfelé értékes játékosai vannak. Ránézésre mi vagyunk az esélyesek, hiszen a csoport legerősebb csapatát győztük le idegenben a legutóbbi mérkőzésünkön és Magyarország ellen tavaly is határozott győzelmet arattunk, de nem lehetünk biztosak a kedvező eredményben. Ezért dolgoznunk kell, és jobbnak kell lennünk az ellenfelünknél" - jelentette ki Piturca.

A Mediafax hírügynökség azt is közölte, hogy a szombat esti mérkőzésen háromezer csendőr biztosítja a rendet a bukaresti Nemzeti Aréna körzetében, és a felé vezető utakon. A román hatóságok magyarul is beszélő csendőröket és rendőröket vezényelnek a vendégszurkolók mellé.

A szombati Eb-selejtező 19 órakor kezdődik teltház, 55 ezer néző előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: