2009-12-28 13:55:35• hírek • Blikk.hu

Rávetette magát a robbantóra

Jasper Schuringa maga sem hitte volna, amikor felszállt Amszterdamban a Delta-Northwest Airbusára, hogy Detroitba már hősként érkezik meg.

A holland férfi volt ugyanis az, aki halált megvető bátorsággal rávetette magát a leszállás közben robbantani készülő nigériai merénylőre, 290 ember életét mentve meg ezzel. Jasper három ülésen és négy utason át tört utat magának, hogy meghiúsítsa Abdul Farouk Abdulmutallab merényletkísérletét, amivel a zsúfolt amerikai város felett akarta felrobbantani az utasszállítót.

Jasper elbeszélése szerint a gép már ereszkedett Detroit felett, amikor az előtte lévő sorban, az ablak melletti ülésen ülő férfi, a nigériai vezető bankár terroristává lett fia ölében hangos pukkanásokkal füstölni és lángolni kezdett a házi gyártású vegyi bomba. Mint kiderült, Abdulmutallab a combjára erősítve csempészte fel a gépre a bomba por alakú részét, amit a fecskendőben felvitt folyékony anyaggal akart elkeverni.

A két anyag találkozásakor kellett volna bekövetkeznie a robbanásnak, ami kiszakíthatta volna az ereszkedő gép falát, ám a vegyület nem keveredett el rendesen, így a szerek csak nagy füsttel égni kezdtek. Jasper ekkor lépett közbe, átugrott a széksoron, letarolta az útjában ülő döbbent utasokat, majd megragadta a merénylő ölében égő robbanószeres flakont.


Jasper Schuringa Detroitba már hősként érkezett meg



Arról, hogyan fegyverezte le a robbantót a holland utas, a www.blikk.hu honlapján olvashat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: