2012-05-29 15:17:49• hírek • Szatmár.ro

Ravatalozót avattak Sándorhomokon

A református temetőben felépített ravatalozót három felekezet fogja használni.

Sándorhomokon avatási ünnepséget tartottak hétfő délután: a célegyenesben van ugyanis a ravatalozó építése, amely a református temetőben kapott helyet. A megközelítőleg 860 lelkes, Lázári községben található településnek ez az egyetlen ravatalozója, ezért nem csak a reformátusok, hanem a római katolikusok és görög katolikusok is ezt fogják használni. De nem csak a használatot illetően mutatkozik meg a nagy összhang a felekezetek között.

A 2009-es évben, amikor felvetődött a ravatalozó építésének gondolata, mindhárom felekezet vezetője feltételek nélkül állt az ötlet mellé amely mostanra megvalósult. Az építést a Lengyel István vezette helyi önkormányzat finanszírozta, az évek alatt összesen 116 ezer lejt költöttek több részletben a ravatalozó megépítésére. 

Hétfő délután a sándorhomoki hívek a ravatalozónál gyűltek össze, hogy meghallgassák az ökumenikus misét Simon Kornél görög katolikus lelkipásztor, Czier István római katolikus pap és Kovács Mátyás református lelkipásztor szolgálatával. Ezt követően Lengyel István polgármester beszélt a ravatalozó megépítésének jelentőségéről, illetve az elmúlt évek megvalósításairól.

- Több kilométer utat aszfaltoztunk le illetve köveztünk le az elmúlt években itt Sándorhomokon és kijelenthetem: szó szerint sikerült kiemelni a települést a sárból - emelte ki a megvalósítások közül az egyiket a polgármester. Elmondta: utolsó mandátumának vág neki a község lakosainak a segítségével, bízva abban, hogy az emberek értékelik az eddigi munkáját.

Ravatalt szenteltek Sándorhomokon

Felavatták a ravatalozót

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: