2014-01-03 12:29:44• hírek • Szatmar.ro

Ravatalozó épül Szatmárpálfalván

A kicsiny pálfalvai reformátusság régi óhaja, hogy méltó körülmények között tudjon halottaitól elbúcsúzni. Ennek értelmében 2009-ben a templom teljes felújításának avatóünnepségén a presbitérium lelkipásztorával egyetemben megfogalmazta a következő célkitűzést: ravatalozó építése.

Nem volt könnyű a döntés, mert anyagilag a gyülekezet az előző évek beruházásai miatt szegényes helyzetben volt. Ráadásul a temető telekkönyvezési procedúrájával is szembesülnie kellett a presbitériumnak. Segítséget és bíztatást, csak úgy, mint korábban, a gyülekezet gondviselő Istenétől kapott.

Kiss József lelkipásztor megkeresésünkre elmondta: 2012 tavaszán került sor az alapkő letételére, majd az alap megöntésére. Ezt követően a 2013-as esztendő hozta meg a nagyobb haladást és sikert. Elkészültek a falazási munkálatok, a tetőszerkezet, illetve az ajtók és ablakok beépítése.

Bár a ravatalozó még nincs teljesen kész állapotban, de már temetés esetén használni lehet. Az elmaradt munkafázisok már nem akadályozzák a méltó végtisztesség megadását.

A 2014-es esztendő Isten segítségével és a hívek lelkes adakozásával meghozhatja az épület teljes kivitelezését. Soli Deo Gloria! Istené a dicsőség!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: