2010-10-21 13:56:54• hírek • Szatmar.ro

Szatmári adomány magyarországiaknak

A szatmárnémeti Kiwanis Egyesület adományt juttat el a magyarországi vörösiszap katasztrófa áldozatainak. A húsz éve működő segélyszervezet tisztító és fertőtlenítőszerekkel támogatja azokat a családokat és intézményeket, akiket nem kímélt az áradat. Az adományokkal ma indult útnak a szatmárnémeti küldöttség.

Nemcsak a magyarországi média, hanem talán az egész világ szeme Magyarországon van a vörös iszap okozta katasztrófa miatt. A hírműsorok folyamatosan jelentést adnak a fejleményekről, riportokban mutatják be a tönkrement emberi életeket. Szerencsére vannak olyan személyek is, akik ezt nemcsak végignézik, hanem segíteni is próbálnak az áldozatokon.

A szatmárnémeti Kiwanis Egyesület már húsz éve működik Szatmárnémetiben, egy nemzetközi emberbarát szervezetnek a tagjaként. Baranyai Attila, az egyesület soros alelnöke elmondta, az egyedüli célkitűzésük a rászoruló gyerekek támogatása.
A Kiwanis felkapta a fejét a vörös iszap katasztrófára is, hiszen ez számos családot, iskolát is érintett. Az áldozatok már a szerencsétlenség nyomainak eltüntetésén küszködnek, éppen ezért az egyesület úgy gondolta, tisztító és fertőtlenítőszereket adományoz a károsultaknak. Körülbelül 160 kilónyit sikerült összegyűjteni belőle, ezeket pedig a város egyik testvériskolájához juttatják el, hogy ők majd továbbítsák azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanári karának képviselői ezeket a tisztítószereket a veszprémi Padányi Bíró Márton Katolikus iskolába viszik, hiszen az ott dolgozó pedagógusok között is vannak olyanok, akiknek otthonát elvitte az iszapáradat, és ami még szomorúbb, van, aki a szüleit vesztette el a katasztrófában.

Két éve alakult ki a kapcsolat a két iskola között, s azóta folytonosan keresik a lehetőséget a ennek elmélyítésére. A mostani találkozás egyik apropója is az, hogy kidolgozzák a testvériskolai kapcsolat jövőbeni programját. A veszprémiek nem tudtak az adományról, hiszen meglepetésnek szánták, azonban eddig már lehet, hogy együtt örülnek a szatmáriakkal.


Emberáldozatokat is követelt a mérgező anyagEmberáldozatokat is követelt a mérgező anyag


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: