2013-12-04 17:47:46• hírek • Szatmár.ro

Cipősdoboz-ajándékcsomagokat állítottak össze a kölcseysek

Szerda délután a kölcsey Mentor-programjának keretében cipősdoboz-ajándékcsomagokat készítettek a diákok.

Az oktatási intézmény Mentor-programjának célja, hogy a kicsi, általános iskolák diákjai egy-egy társra, segítőre, mentorra leljenek. A líceumi diákok segítenek a kicsiknek a beilleszkedésben, közös programokat szerveznek, ezzel is egy nagy lépést téve afelé, hogy az iskola közössége egy nagy és összetartó családdá váljon.

Ennek a programnak a keretében az elsős, másodikos, illetve előkészítős nebulók és mentoraik cipősdoboz-ajándékcsomagokat állítottak össze, hogy azok olyan gyermekekhez jussanak el, akik Szatmár megye olyan településein élnek, ahol nincs magyar tannyelvű oktatás, de ennek ellenére ők mégis tanulnak valamilyen formában anyanyelvükön.

Az RMDSZ mellett tevékenykedő Szatmár Megyei Nőszervezet nemrég indította útjára az akciót Mosolygós Karácsony címmel. Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónőjétől megtudtuk: az iskola többi osztályának diákjainak nagy része is csatlakozik azokhoz, akik ajándékot állítanak össze.

A cipősdobozos felajánlásokat egyébként december 10-ig várják az RMDSZ valamennyi székházában (Szatmárnémeti, Nagykároly, Tasnád, Sárköz). Kérik ugyanakkor, hogy a cipősdobozokat csomagolják be, írják rá, hogy hány éves gyermeknek való a tartalma, továbbá azt is, hogy fiú vagy kislány örülne-e jobban neki, s ne tegyenek bele olyan élelmiszert, amely romlandó.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: