2015-09-09 13:40:54• hírek • Kocsis Zoltán

Rangos vendége lesz a szatmári magyar iskolák évnyitójának

Szatmárnémetibe és Nagykárolyba látogat szeptember 14-én Potápi Árpád János, a Magyar Kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára. A magas rangú politikus a helyi önkormányzati vezetők mellett találkozik több helyi magyar nyelvű oktatási intézmény vezetőjével, a sajtó képviselőivel és részt vesz több oktatási intézmény évnyitó ünnepségén is.

Potápit elkíséri útján dr. Szilágyi Péter kabinetfőnök is. Első útjuk Nagykárolyba vezet majd, ahol többek között részt vesznek a Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum 09.00 órakor kezdődő évnyitó ünnepségén is.

Ezt követően Potápi és Szilágyi Szatmárnémetibe látogatnak, ahol szintén megtisztelnek jelenlétükkel két évnyitót. Jelen lesznek a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum 11.00 órakor kezdődő évnyitóján, majd pedig 12.15-től a Kölcsey Ferenc Főgimnzáium ünnepségén is.

A folytatásban fogadja a magyar kormány képviselőit Nm.ft. Schönberger Jenő római katolikus püspök. Potápi délután a média képvilőivel is találkozik a Püspöki Palota konferenciatermében, a sajtótájékoztató témája pedig a hit és az épített örökség megóvásának szerepe a határon túli, helyi közösségek megmaradása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: