2018-11-29 18:33:47• hírek • Szatmár.ro

Rangos pénzügyi-gazdasági verseny döntősei lettek a Kölcsey diákjai

Foto: penzsztar.hu
Foto: penzsztar.hu

A PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyére idén benevezett mintegy 1100 négyfős csapatból szerdára csak 5 maradt talpon. Az utolsó előtti megmérettetésen, a Budapesti Gazdasági Egyetemen megrendezett elődöntőben 8 team mérkőzött meg egymással.

Így számolt be az eredményről a verseny weboldala, majd folytatta: "Az elődöntőben szerepeltek kvízkérdések, definíciók, számítási, szövegértési és elemzési feladatok, de több olyan játék is helyet kapott a fordulóban, melyek során a versenyzőknek meg kellett szólalniuk, érvelniük, prezentálniuk kellett. A csapatoknak egy kiselőadásban kellett bemutatniuk régiójuk gazdasági helyzetét, pénzügyeit, jellegzetességeit, egy másik feladatban pedig különféle pénzügyi kérdésekkel kapcsolatban kellett tanácsot adniuk."

 

Látszik, hogy nem apró-cseprő versenyecskéről van itt szó, a megmérettetés komoly plusz terhet ró a diákok vállára az iskolai tanulmányaik mellett. A Szatmár.ro villáminterjút készített a Magvető csapat egyik tagjával, Leiti Bencével, aki a következőket mesélte:

 

- Folyamatosan készültök a versenyre, délutánonként is?

 

- Az iskolán kívül is intenzíven készülünk a versenyre: konzultációkat tartunk és a maradék szabadidőnkben is a versenyre készülünk.

 

- Megvannak a típusfeladatok és a felkészüléshez szükséges anyagok, melyekből alapos készültséggel nem érhet meglepetés?

 

- A típusfeladatok és a felkészüléshez szükséges anyagok megtalálhatók a ,,Pénzsztár" verseny weboldalán. Minden forduló után a nyertes csapatok kapnak házi feladatokat, amelyek általában projektfeladatok: egy régiónkban található vállalkozás sikertörténetének bemutatása, régiónk gazdaságának és pénzügyeinek ismertetése, és a következő fordulóra egy saját start-up vállalatot kell ,,létrehozni", bemutatni. Természetesen a törzsanyag mellett általános ismeretekre, alapos történelmi tudásra is szükség van, és nem árt az aktuális gazdasági-pénzügyi hírekkel is tisztában lenni.

 

- Miben látjátok hasznát a versenynek? Vannak-e közgázos ambícióitok?

 

- A csapatunk minden tagja fontosnak tartja az aktuális pénzügyi és gazdasági helyzet alapos ismeretét, annak ellenére, hogy nem mindegyikünk készül közgazdászi pályára.

 

- A győzelem mellett még mi hajt benneteket a versengésben? Mi a mellékes vágy, cél, ok?

 

- A győzelem mellett motiváló tényező az, hogy egyedüli határontúli csapatként képviselhetjük a kisebbségi magyarságot a döntőben. Célunk az, hogy egyrészt minél szebb eredménnyel térjünk haza a döntőből, másrészt pedig fel szeretnénk kelteni a diákság érdeklődését a gazdaság és pénzügyek iránt.

 

A kölcseys diákokra egy egész város büszke, kíváncsian várjuk december 13-át, mert Luca napján mérkőzik meg a döntőben az öt bejutottt csapat. A felkészítőjükre, Gál Éva tanárnőre nem kis feladat hárul az elkövetkező hetekben! A Kárpát-medence egyik legszorosabb közgazdaság versenyén állnak majd sarat a tanítványai. Szorítunk az ifjaknak, érjenek el minél jobb helyet, hiszen ez a kitartás és szorgalom különleges elismerést érdemel!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: