2011-02-02 15:40:56• hírek • Szatmar.ro

Nemzetközi tornára készül a szatmári vívósport

A szerelmesek hétvégéjén, azaz a Valentin-napot közvetlenül megelőző hétvégén egy igazi ínyencséggel szolgál Szatmárnémeti a vívósport, azon belül pedig a tőr szerelmeseinek: akkor kerül megrendezésre ugyanis a kadett korosztály női európai körversenyének utolsó viadala, a Szatmárnémeti Kupa.

A tavalyi esztendő februárjában életre hívott kupa rendezésével a nemzetközi szövetség olyannyira meg volt elégedve, hogy az eseményt felvette a hivatalos versenynaptárába. Ennek köszönhetően a résztvevők száma megduplázódik a tavalyihoz képest és eléri a százat. Még szembetűnőbb a növekedés a sportolók által képviselt országok számát tekintve, hisz amíg a tavaly a romániaiak mellett Magyarországról, Moldovából és Németországból jöttek a vívók, addig idén a fentiek mellett képviselteti magát Ausztria, Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, Izrael, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna is.

A résztvevők magas száma miatt az összecsapásokra nem is a Csipler Sándor vívóteremben, hanem a Sportlíceum Ady Endre utcai termében kerül majd sor. Az egyéni verseny mérkőzéseit február 12.-én, szombaton, a csapatversenyt pedig egy nappal később, február 13.-án bonyolítják le.


A Csipler Sándor Vívóterem kicsinek bizonyult a nemzetközi torna résztvevői számára
A Csipler Sándor Vívóterem kicsinek bizonyult a nemzetközi torna résztvevői számára


„A mostani verseny sokkal erősebb lesz a tavalyinál, tehát már azzal is elégedettek lennénk, ha valamelyik szatmári lány a legjobb tizenhat közé kerülne. Ez a megmérettetés tulajdonképpen egy válogató is, ugyanis az egyes országok az itteni eredmények alapján is jelölik majd ki válogatottjaikat a márciusi klagenfurti kadett Európa-bajnokságra" - nyilatkozta Dan Şuta edző, akik Ardeleanu Zsuzsával és Simona Surducannal együtt készíti fel a lányokat.

A tavalyi Szatmárnémeti Kupán a hazaiak közül Magyar Petra szerepelt a legjobban, aki a 12. helyen végzett, míg a Magyar, Bujer Regina, Petrişor Evelin, Varga Anett összetételű csapat Németország és Románia mögött a harmadik helyen végzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: