2011-02-11 15:14:18• hírek • Szatmar.ro

Rangos nemzetközi verseny

Első alkalommal fordul elő, hogy Szatmárnémeti városa rangos nemzetközi vívóversenynek adhat otthon: a hétvégén az Ady Endre utcai sportcsarnokban rendezik ugyanis a női tőr kadett korosztálya európai körversenyének utolsó állomását.

A Szatmárnémeti Kupa ugyanakkor már a második kiírását éli, ám a tavaly még csak négy ország (Románia mellett Magyarország, Moldova, Németország) 49 versenyzője vett részt rajta. Idén viszont már bekerült a nemzetközi szövetség hivatalos versenynaptárába, aminek következtében 65 sportoló jelezte részvételi szándékát, tizenkét országból (Románia, Magyarország, Ukrajna, Moldova, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Ausztria, Németország, Egyesült Államok, Izrael, Bulgária).

A hazaiakat, azaz a Sportklubot Magyar Petra, Bujer Regina, Erdei Réka, Varga Anett és Löchli Evelin képviseli majd. „Most nagyon erős lesz a mezőny, ha az öt lány közül valaki bekerülne a nyolcas döntőbe, az nagyszerű teljesítmény lenne, de a tizenhat közé jutással is meg lennénk elégedve.  Ez a megmérettetés tulajdonképpen egy válogató is, ugyanis az egyes országok az itteni eredmények alapján is jelölik majd ki válogatottjaikat a márciusi klagenfurti kadett Európa-bajnokságra", mondta Dan Suta, aki Ardeleanu Zsuzsa és Simona Surducan társaságában készítette fel a lányokat.

A tavalyi februári viadalon egyébként a szatmáriak közül Magyar szerepelt a legjobban, ő a 12. helyen zárt, a végső győzelmet a ploieşti-i Alexandra Bilică szerezte meg, a német Marina Birtfelman lett a második, a szintén német Tekla Bartl és a  moldovai Atanasia Ţurcan pedig a harmadik. A csapatversenyben a Sportklub együttese (Magyar, Bujer Regina, Petrişor Evelin, Varga Anett) a harmadik lett, az élen Németország végzett Románia előtt.

A részvevők magas száma miatt nem a Csipler Sándor Vívóteremben, hanem az Ady Endre utcai csarnokban rendezik meg a viadalt, ahová máris beszerelték a Budapestről érkezett pástokat.

A Sportklub versenyzői mellesleg nem csak Szatmárnémetiben, hanem Pozsonyban is pástra lépnek ezen a hétvégén: a szlovák fővárosban Amalia Tătăran, Veres Gréta, Stepper Evelin, Oana Drăguşin, Bianca Oros és Cristian Aniculesei a párbajtőr körverseny esedékes állomásán mérik össze tudásukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: