2013-12-09 16:37:37• hírek • Szatmár.ro

Rangos elismerés a Nachbil Syrah-borának

A krasznabélteki pincészet vörösbora a napokban elnyerte a Prestige Reserve Medalion D’or-t.

A magyarországi Prestige Reserve club célja a kiemelkedő boregyéniségek, a terroirt jól kifejező nagy borok támogatása, hiszen ezek mutatnak példát a többi borásznak, ezek növelik a magyar borászat imidzsét, egyben értékteremtők és időtállók is. Az Európa 25 országában bejegyzett Prestige Reserve védjegyet a Prestige Reserve Club szakmai zsűrije félévente ítéli oda azoknak a boroknak, amelyek a prémium kategóriában is kimagasló minőséget képviselnek, így alkalmasak arra, hogy a magyar borászat kiemelkedő értékeire Magyarországon és külföldön is felhívják a figyelmet.

Idén a krasznabélteki Nachbil borászat is pályázott arra, hogy megkapja a nemzetközileg is elismert borakadémikusokból, borszakértőkből és a bormédia képviselőiből álló zsűri elismerését. A pályázás alapfeltétele volt a kitűnő minőség mellett az, hogy a borok készítése során a természetes, hagyományos műveleteket alkalmazzák.

A Nachbil a 2011-es évjáratú Syrah vörösborral pályázott az elismerést jelentő medálra, a zsűri pedig a kóstolást követően pontozta az italt - a pontszámnak megfelelően pedig a bor a Prestige Reserve Medalion D’or-t, azaz a legmagasabb elismerést kapta meg. Így a bor palackján ezentúl szerepelhet a kiválóság aranypecsétje, ezzel is jelezve, hogy nemzetközileg is elismert, magas minőségi elvárásoknak megfelelő italról van szó.

A Syrah a Nachbil egyik legkelendőbb száraz vörösbora. A borászat honlapján így jellemzik: Kellemes bíbor szín, az illat az 1001 éjszaka meséit eszünkbe juttató keleti fűszerek kavalkádját tárja a kostoló elé. Bársonyosan telt, közepes testű finom savstruktúrával rendelkező nedű, kortyolgatva megtölti a szájüreget egy gazdag, csodálatos fűszerekben és gyümölcsökben dúskáló aromával, azzal az aromavilággal, mely jellegzetesen Béltek-i. Szép bor, hozza a fajta jellegét, könnyen elcsábíthat bárkit, aki szereti az egyedit. Elegáns kísérője lehet fűszeres marhasülteknek, vetrecével fogyasztava pedig igazi ínyencségnek számít.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: