2011-10-06 19:40:06• hírek • Szatmar.ro

Rangadóval élre állhat az Olimpia szombaton

Első rangadójára készül az Olimpia labdarúgócsapata, mióta feljutott a harmadik osztályba: a nyolcadik fordulóban a második helyezett Nyárádtő látogat Szatmárnémetibe.

A Maros megyei együttes ráadásul egy fordulóval korábban még vezette a hatodik csoportot, ám a legutóbbi játéknapon hatalmas meglepetésre 5-2-es vereséget szenvedett az addig nyeretlen, utolsó helyezett Jád ellen. Ráadásul hazai pályán. Azt megelőzően azonban csak a második fordulóban maradt alul a Kolozsvári Sanatatea otthonában 4-1-arányban, az összes többi meccsét megnyerte. Odahaza pedig még gólt sem kaptak, a Zalatnának ötöt, a Kolozsvári Universitatea II-nek hármat, a Marosvásárhely II-nek pedig két gólt rúgtak, míg Aranyosgyéresen 1-0-ra, Zilahon pedig 2-1re nyerte.

„Egy rutinos, 25-27 év körüli játékosokból álló csapatról van szó, a futballisták többsége 3-4 éve már együtt játszik, így összeszokott együttes is. Jól védekeznek, és ilyen helyzetből veszélyes ellentámadásokat tudnak vezetni" - elemezte Csík Tibor vezetőedző.

Aki ennek ellenére leszögezte: csapata győzni akar! „Mindenképpen kemény meccsre számítunk, de ezt a feladatot is meg kell oldanunk, és itthon kell tartani a három pontot. A fiúk hozzáállásával eddig nem volt gond, minden egyes győzelem a csapat önbizalmát is növeli, a rutin még hiányzik, de minden egyes mérkőzés tapasztalatszerzés is egyben".

A Nyárádtő jelenleg a második helyen áll, egy ponttal lemaradva a Szászrégen mögött - és kettővel az Olimpia előtt. Amennyiben tehát a szatmáriak győzni tudnak szombaton (15.00) és a Szászrégen alulmarad Marosvásárhelyen, akkor az Olimpia át is veheti a vezetést. Mindenképpen jó előjel, hogy mindenki hadra fogható, így Csík várhatóan a Şuta - Moş, Sabău, Mureşan F., Micaş, Homorozan, Villand, Zsiga, Gavrilescu, Prodan, Marinaş összetételű csapatot küldi majd pályára.

III. Liga, 8. forduló, 6. csoport, péntek:
Kolozsvári Universitatea II-Kolozsvári Sănătatea
Aranyosgyéresi Seso-Zalatnai CS
Marosvásárhelyi FCM II- Szászrégeni Avântul
Zilahi FC-Beszterce Gloria II
Szászfenesi Unirea-Kolozsvári CFR II
Tatrangi Unirea-Brassói Corona
Szombat:
Szatmárnémeti Olimpia-Nyárádtői Unirea
Jádi Voinţa-Dési Unirea

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: