2011-12-14 16:38:17• hírek • Szatmar.ro

Németországban játszana a VSK

Kedd este eldőlt, hogy a Szatmárnémeti VSK, az Arad és a cseh Kara Trutnov mellett a német TSV 1880 Wasserburg jutott be a női kosárlabdacsapatok számára kiírt Közép-Európa Liga (KEL) négyes döntőjébe. Ezzel a Final Four esetleges helyszíneinek opciói is kibővültek - a VSK legnagyobb örömére.

A Wasserburg azzal a tudattal léphetett pályára a VS Prága otthonában megrendezett mérkőzésen, hogy akár egy 25 pontosnál kisebb arányú vereséggel is továbbjuthat. A németek azonban, amint azt már megszokhattuk tőlük, semmit sem bíztak a véletlenre és 77-77-es döntetlent csikartak ki a cseh fővárosban.

Ezzel eldőlt, hogy a január 21-én esedékes elődöntőkben a VSK az Araddal, a Trutnov pedig a Wasserburggal csap össze. Az egyetlen nyitott kérdés a Final Four helyszíne. A szervezők a jövő hétre ígérnek választ, a Csehország és Németország alkotta alternatívák közül a VSK az előbbit favorizálná.

„Ott még soha nem volt, igaz a csehek is már régen rendeztek. Mindenesetre, még ha messzebb is van, de a Wasserburgnak jobban örülnénk, mivel így a fináléba jutás esetén nagyobb esélyünk lenne a valószínűleg oda kerülő Trutnov ellen. Csehországban semmi esélyünk, még akkor sem, ha vegyes bírók lesznek, egy cseh és egy román", mondta Fógel László klubelnök.

Hogy mennyire igaza lehet, az jelzi, hogy a Kara Trutnov menedzsere tagja a sorozat szervezői stábjának is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: