2011-12-16 17:13:37• hírek • Szatmar.ro

Rangadó vár a VSK-ra Gyulafehérvár ellen

Az előző években nem nagyon volt rá példa, hogy a szatmárnémeti szurkolók rangadóként tekintsenek egy Gyulafehérvár elleni bajnokira. Az dél-erdélyiek azonban az idei szezonban eddig mindössze két vereséget szenvedtek el, minek köszönhetően 26 pontjukkal a tabella második fokán állnak - négy ponttal szereztek többet, mint a VSK.

„Tény, hogy igen nehéz mérkőzés lesz, a Gyulafehérvár jó csapat, és Szatmárra is minden bizonnyal nyerni jönnek - mondta Florin Mureşan, a VSK szakosztályelnöke. De én remélem, hogy itt begyűjtik a harmadik vereségüket is, legalábbis, ha a lányok úgy játszanak mint a Trutnov ellen, akkor meg kell lennie a győzelemnek" .

Az előző szezonokban a pofozógép szerepét betöltő fehérváriak eddig csak a listavezető Targovistétől (80-72) és Alexandrián (62-56) szenvedtek vereséget, miközben győztek például a címvédő Arad (58-56) valamint a Marosvásárhely (64-56) otthonában is.

„Az idény elején a cél az első nyolcba kerülés volt, így már alaposan túlteljesítettük ezt. A VSK elleni meccstől függetlenül a dobogón zárjuk az esztendőt. Ez nagy teljesítmény egy gyakorlatilag újonnan alakult csapat részéről. A mai meccs nem kulcsfontosságú, az igazi bajnokság a rájátszásban kezdődik majd", mondta az az ember, aki komoly szerepet játszott a gyulafehérváriak megújulásában.

Ő pedig nem más, mint Éles Péter, aki az előző években még a VSK sikereiért dolgozott. „Ezen a mérkőzésen a mostani csapatom győzelmét akarom, de minden más találkozón, szatmáriként természetesen a VSK-nak szurkolok. A távozásom ellenére én továbbra is jó kapcsolatban vagyok Dan Fleşeriu edzővel, a játékosokkal, és a vezetőséggel is", mondta Éles.

A szakember a VSK-val kapcsolatban elmondta még, hogy véleménye szerint jó formában a csapat bárkit képes legyőzni. Ellenkező esetben a fehérváriaknak van keresnivalójuk az Ady Endre utcában.

„Gyulafehérváron elsősorban hosszú távra terveznek, ezt mutatja, hogy egy 27 éves kosaras kivételével, a többiek 24 év alattiak, az edző pedig mindössze 27 éves", magyarázta Éles. A gyulafehérváriak trénere a cseh Tomas Bilek, a keretben három amerikai, Taneisha Harrison, Nadia Parker és Breanna Salley szerepel valamint az izraeli  Ekaterina Abramzon, az alapötöst még a szatmári Tarţa Enikő egészíti ki.

A találkozó szombaton 18.00 órakor kezdődik az Ady Endre utcában található sportteremben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: