2008-10-27 13:59:51• hírek • Parajdi Andrea

Koszorúk és mécsesek széles választékban

Gazdag és változatos az idei év koszorú- és mécseskínálata Mindenszentek ünnepére, a termékek megvásárlásakor csupán a pénztárcánk szabhat határt. Több tíz lejt spórolhatunk meg, ha időben beszerezzük az ilyenkor szükséges kellékeket.

Piaci körutunk alkalmával számos standnál találtunk koszorúkat kínáló árusokat. A tavalyi évhez képest sokkal többen jelentek meg termékeikkel, éppen ennek köszönhető, hogy idén is körülbelül ugyanazon az áron szerezhetjük be a különböző koszorúkat. Igényeink függvényében válogathatunk kisebb-nagyobb, élő fenyőből, vagy műalapból készített koszorúk közül.

A legolcsóbbak természetesen a műfenyők, amelyeket tíz lej alatt is megvásárolhatunk, ám ha egy nagyobb műkoszorút szeretnénk akár ötven lejt is ki kell adnunk érte. Az esztétikusabb, moha alapú száraz virággal díszített koszorúkat 20-40 lej közötti összegekért szerezhetjük be. A piacokon főleg ezekből a termékekből vásárolnak a legtöbbet, hiszen nem csupán tetszetősek, hanem időtállóak is. Tizenöt és harmincöt lej között mozog a kereszt vagy szív alakú koszorúk ára. A krizantém csokrok pedig 3-4 lejbe kerülnek, a mécsesekért pedig idén is két lejt kérnek.

Az egyik piaci árus kérdésünkre elmondta, a hét elején jóval olcsóbban kínálják a termékeket, ugyanis ilyenkor kevesebben vásárolnak. -Mindenszentek ünnepe előtt két-három nappal emelkednek az árak, ugyanis a korábbi évek tapasztalataira alapozva olyankor növekszik a kereslet. Természetesen engedünk az árakból, ha valaki egyszerre több terméket is vásárol. Sokan azt mondják, azért vásárolnak az utolsó percben, mert nem szeretnék napokon keresztül otthonukban őrizgetni a fájdalmas emlékeket idéző koszorúkat -magyarázza az árus.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: