2014-04-14 10:39:55• hírek • Szatmár.ro

Ránctalanító ételek

A ráncosodás az élet elkerülhetetlen velejárója vagy a megfelelő ételekkel javíthatunk, segíthetünk rajta? A következő összeállításból megtudhatják melyek azok az alapvető ételek, melyeknek segítségével megelőzhetjük a ráncok kialakulását.

Fokhagyma

A fokhagyma elősegíti a méregtelenítést, baktériumölő és fertőtlenítő hatással rendelkezik. C vitamint, ként és szelént is tartalmaz. Ezek az anyagok egészségesebbé teszik az arcbőrt.

Hal

A hal sok proteint tartalmaz, melyek a bőr egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek. Sőt mi több, a hal Omega-3 zsírsavat is tartalmaz, ami táplálja a bőrt, fiatalon tartja és segít megelőzni az idő előtti öregedést. A dimetil-aminoetanol nevű anyagnak köszönhetően bőrfeszesítő hatással rendelkezik. A lazac a leginkább ajánlott halfajta.

Gyümölcs

Az áfonya, eper és málna antioxidánsokban a leggazdagabb gyümölcsök, ezek az idő előtti öregedés egyik fő gátló tényezői. Az antioxidánsok a szabad gyökök ellen harcolnak és abban segítenek, hogy a bőr fiatalabb és sugárzóbb legyen. Sőt ezek a rák és sok más betegség ellen is felveszik a harcot. Az antioxidánsok rövidtávon serkentik az agyműködést is.

Sárgabarack

A sárgabarackban rendkívül sok likopin és béta-karotin található, melyek természetes fényvédő hatással rendelkeznek és felveszik a harcot a ráncok ellen.

Burgonya

Magnéziumtartalmának köszönhetően nyugtatja a bőrt, a béta-karotin elősegíti a sejtek megújulását és frissíti a bőrt.

Szója

A legújabb kísérletek bebizonyították, hogy a szója segít a bőr rugalmasságának és szerkezetének megújulásában, valamint tápláló és regeneráló hatással is rendelkezik.

Avokádó

Többszörösen telítetlen zsírsavtartalmának, és a benne lévő C-, E- és B-vitaminoknak köszönhetően kisimítja a stressz és idegeskedés okozta ráncokat.

Kakaó

Mit szólnak kávé helyett egy csésze kakaóhoz? A kakaó megvédi a bőrt a káros napsugaraktól, serkenti a bőr vérellátását és bársonyosabbá varázsolja azt.

Sárgarépa

A sárgarépa rendkívül gazdag béta-karotinban és luteinben, melyek kiváló hatóanyagok az ekcémára és bizonyos bőrproblémákra.

Mindez túl egyszerűnek vagy hihetetlennek tűnik? Iktassa be étrendjébe néhány napig ezeket az élelmiszereket, igyon naponta legkevesebb 2 liter folyadékot, egyen több salátát és garantáljuk, hogy az eredmény szemmel látható lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: