2009-08-26 15:26:23• hírek • Tóth Klarissz

Ránc kommandó

A nők egyik legádázabb ellensége a ráncosodás. Annak ellenére, hogy az életkor előrehaladtával a kisebb-nagyobb szarkalábak fokozatosan jelennek meg, az öregedés szemmel is jól látható jele mégis a ráncosodás.

A szépségiparban olyan márkák is léteznek, melyek ráncosodást megelőző- és gátló készítményeket már a huszonévesek számára is kínálnak. A kérdés mindössze az, hogy ezeknek a készítményeknek a használatára hány éves kortól van szükség. Mindenekelőtt tudomásul kell venni, hogy az életkor előrehaladtával, a ráncok mintegy természetes folyamatként jelennek meg, de ezek kialakulásában számos külső tényező is közrejátszik. Köztudott, hogy az első számú ellenség a Nap, mivel a káros UV-sugarak megtámadják a bőr kötőszövetjének rostjait, ezáltal a bőr fokozatosan veszít rugalmasságából, végül megjelennek az öregedés jelei, a ráncok. Sajnos a káros napsugarak által okozott bőrproblémák nem múlnak el nyomtalanul, mivel a bőr nem felejt. Éppen ezért lényeges, hogy már egészen fiatal korban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, és ne sütkérezzünk meggondolatlanul a napon. Ha mégis hanyagok és nemtörődömek vagyunk, számíthatunk arra, hogy már huszonévesen az átlagosnál mélyebb ráncok alakulnak ki. Ezen kívül olyan anyajegyek és egyéb bőrfoltok is megjelenthetnek, melyek akár bőrrák kialakulásához is vezethetnek.

Bőrgyógyászok állítása szerint bőrünk önregenerálódási képessége 15 és 18 éves korunk között van a csúcson, ezt követően lassan elindul a „hanyatlási periódus". A ráncok kialakulásában a külső tényezőkön kívül a táplálkozásnak is fontos szerepe van. A mértéktelen koffeinfogyasztás, a dohányzás, a mindennapi stressz, az alváshiány és a zsírban gazdag táplálkozás bőrünk állapotának romlásához vezetnek. Szakértők állítása szerint a ráncok kialakulása az oxidációs folyamat eredménye, melynek során a bőr veszít rugalmasságából és feszességéből, ezért előbb szarkalábak, majd erőteljesebb ráncok jelennek meg rajta. Tény az, hogy az egészséges életmód késlelteti a bőr öregedésének folyamatát, ám az életkor előrehaladtával elkerülhetetlenül csökken önregeneráló képessége. Ezért bőrünk állapotáért kizárólag saját felelőtlenségünket okolhatjuk. A bőrgyógyász- és kozmetikus szakemberek azt hangsúlyozzák, hogy húszéves kor fölött ugyan nem szükségszerű (de már ajánlott), míg harminchoz közeledve és azon túl feltétlenül szükséges a különböző ráncosodást gátló készítmények használata.


Bőrünk önregenerálódási képessége 15 és 18 éves korunk között van a csúcson

Bőrünk önregenerálódási képessége 15 és 18 éves korunk között van a csúcson


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: