2008-05-13 14:15:31• hírek • Czinzel László

Megint szól majd a dixie

benko_kA világhírű Benko Dixieland Band együttes a Szakszervezetek Művelődési Házában fog fellépni.

Ilyés Gyula meghívására szombaton, május 17-én Szatmárnémetibe jön a Benkó Dixieland Band. A világhírű magyarországi együttes koncertje az Új-főtéri Szakszervezetek Művelődési Házában lesz, kezdési időpont: 19.00 óra.

Az 1957-ben alakult Benkó Dixieland Band a világon az egyik legjobb, Magyarországon a legnépszerűbb jazz együttes. Már első lemezük aranylemez lett. Fesztiválok és versenyek sorát nyerték, számos kitüntetést mondhatnak magukénak.

benko

Nemzetközi karrierjüket a 60-as években kezdték. Turnéztak az NDK-ban, Szovjetunióban, Csehszlovákiában, Lengyelországban. A 70-es években indultak el nyugatra. 1971-ben megnyerik a Montreuxi Jazzfesztivált, 1972-ben San Sebastian-ban a Közönség Nagydíját kapják, majd az évek során rangosabbnál rangosabb díjakat sörpörnek be . A BENKÓ DIXIELAND BAND 2001-ben HUNGAROTON életmű díjat kapott, több lemezük aranylemez lett. A „The Hemingway Group” Benkóékat a „Wall of Fame” tagjai közé választotta 2002-ben. 2007-ben az Amerikai Egyesült Államok elnöke, George W. Bush kitüntető elismerését kapják

A Benkó Dixieland évente 200 - 250 koncertet ad itthon és a nagyvilágban. Nemrégiben jelent meg hetvenedik lemezük, mintegy 130 óra TV show műsor készült velük. TV műsoraikat, riportjaikat évente a világban mintegy 600 millió néző látja. Rendszeresen turnéznak Európában, az USA-ban és a távol keleten.

A Szatmárnémeti koncertre a belépés ingyenes, az RMDSZ szatmárnémeti polgármesterjelöltje szeretettel vár mindenkit!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: