2015-05-19 16:01:57• hírek • Szatmár.ro

Ralifutam olasz és bolgár résztvevőkkel

Május 22 és 23-án Szatmárnémetiben és környékén rendezik az országos ralibajnokság első futamát.

A terepautózás szerelmesei számára igazi ünnep lesz a pénteki és a szombati nap. Ekkor rendezik meg ugyanis Szatmárnémetiben és környékén a nemzeti tereprali-bajnokság idei első futamát - ezzel pedig 9 év szünet után újra bajnoki futamot rendeznek Szatmár megyében, Paul Badea Kupa néven.

Kedden a főszervező Ovidiu Domide és Dorel Coica polgármester sajtótájékoztatót tartott ezzel kapcsolatban. Azon kiderült: a romániai versenyzők mellett hat olaszországi és három bolgár csapat is jelezte részvételét. Elképzelhető, hogy magyarországi és lengyelországi terepralisok is rajthoz állnak majd, ám a helyzetet kicsit nehezíti, hogy náluk odahaza is lesznek autós rendezvények, emiatt pedig még nem biztos a részvételük. Domide szerint 25-28 csapat áll majd rajthoz, közülük nagyjából 20 lesz az autós, a többiek quaddal vagy motorral vágnak majd neki a távnak.

A résztvevő járművek ellenőrzésére pénteken 10 és 14 óra között kerül sor, a városközpontból pedig 16 órakor rajtolnak el a versenyzők - és indulnak el Pete felé. Ott lesz a kevésbé ünnepélyes, de mindenképp fontosabb rajt. A három kilométeres szakaszon mért idők alapján indulnak majd útnak az első futamon a versenyzők, a pálya pedig egy részen a töltés mellett fog haladni. A követező futam szombaton 9 órakor rajtol, akkor a bükkalján, Felső- és Alsóhomoród, Meddes, Bükkszoldobágy és Szatmárhegy környékén járnak majd a versenyzők. A díjkiosztást szombaton 19 órakor fogják tartani.

A raliversenyhez kapcsolódóan autókiállítást is rendeznek Szatmárnémeti központjában. Ekkor mások mellett a Mercedes és a Skoda újdonságaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: