2010-02-19 14:05:43• hírek • Szatmar.ro

Ralibajnokság az ACR-pályán

A megyei ralibajnokság első futamára kerül sor szombaton.

A Román Autóklub (ACR) és az Auto Carting Rider's szervezésében szombaton kerül megrendezésre a megyei ralibajnokság első futama. A színhelye az ACR gyakorlópályája lesz.

Seletye Dávid főszervező elmondta, eddig 35 profi és amatőr pilóta jelentkezett, de a szám még növekedhet, mivel még lehet nevezni. „A szatmáriak mellett érkeznek pilóták Nagybányáról, Kolozsvárról, Szamosújvárról és premierként Nagyváradról is" - jegyezte meg Seletye.

A megmérettetésre a részvételi díj 50 lej, az ACR-tagok azonban ennek feléért állhatnak rajthoz, bármilyen típusú, de tökéletes műszaki állapotban lévő autóval. A bajnokságban öt kategóriában versenyeznek majd az autók, a következők szerint: NL1 (1400 köbcenti alatt), NL2 (1400-1600 köbcenti), NL3 (1600-2000 köbcenti), NL4 (2000 köbcenti fölött), LIC (épített autók és licenccel rendelkezők számára). Újdonság lesz, hogy a járgányokat jelzőlámpás rendszerrel indítják és fotocellás lesz az időmérés.

A versenyre még lehet jelentkezni szombaton a helyszínen is, 9-10.30 között. Ezt követően lesz edzés is, amelynek során a résztvevők megismerhetik az indítórendszert, és persze a pályát. A futam 12.30-tól rajtol és várhatóan 16-17 óráig tart, utána lesz a díjkiosztás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: