2011-07-22 16:20:59• hírek • Szatmar.ro

Ralibajnokság a központban

Nem panaszkodhatnak az autóversenyzés szerelmesei az előttünk álló hétvégén Szatmárnémetiben: a Transcarpatica Rally rajtja mellett szombat délben kerül megrendezésre a megyei ralibajnokság harmadik futama is.

Aki azonban 12 óra körül kimegy a Román Autóklub (ACR) gyakorlópályájára, az hiába teszi, az első futammal ellentétben ugyanis ezúttal a Transilvania sugárút ad majd otthont a versenynek. „Ez a helyszín valahogy emberközelibb, több néző is tekintheti meg a viadalt, és az is nagy előny, hogy a központban van, könnyen elérhető rövid idő alatt. Ez az autósokat is jobban vonzza, az előrejelzések alapján már most többen jelezték részvételüket, mint az előző két futamon" - nyilatkozta Seletye Dávid, az ACR szatmári vezetője.

A viadalra továbbra is négy kategóriában lehet nevezni: ON 1 (elsőkerék meghajtású autók, 1500 köbcenti alatt, 200 lóerő alatt), ON 2 (elsőkerék meghajtású autók, 1500-2000 köbcenti között, 200 lóerő alatt), ON 3 (hátsókerék meghajtású autók, függetlenül a henger űrtartalmától, 200 lóerő alatt), Open (az első három kategóriába nem tartozók indulhatnak, licenccel és anélkül is rendelkező pilóták, épített autók, négykerék meghajtásúak, 2000 köbcenti felettiek).
A szabályzat alapján egy pilóta két kategóriában is indulhat, az egyik a saját csoportja, a másiknak pedig az Open kategóriának kell lennie. A viadalon az első 10 autós teljesítményét értékelik, a győztes 22 pontot kap, utána pedig a helyezésekkel csökkenőben 18-15-12-10-8-6-4-2-1 ponttal értékelik az autósokat. A nevezési díj 60 lej futamonként, az ACR-tagoknak ez csak 30 lej.

A versenyre szombaton 8 órától lehet nevezni, 10.30-tól kezdődnek a szabadedzések, 12.30-tól pedig a mért körök.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: