2008-09-29 16:19:05• hírek • Szatmár.ro

Ráksára vihetik a községházát

Toma Betea, Avasújváros község PSD-s polgármestere már több alkalommal bebizonyította: igen dörzsölt politikus.

Ő volt az, aki éveken át akadályozta a Ráksa Avasújváros községtől való különválására vonatkozó népszavazás sikeres kimenetelét, majd, amikor megegyezett a megyei RMDSZ-vezetőkkel, a különválás ügye mellé álltak a ráksai románok is.

Most újra hallat magáról a „nagy kombinátor": nemrég szakértők szakvéleményével támasztotta alá, hogy az avasújvárosi községháza épülete életveszélyes, és ki kell belőle költöznie az önkormányzatnak. Hogy hova? Természetesen: Ráksára, abba a korszerű épületbe, amelyet az RMDSZ támogatása révén „csikart ki" Betea, cserébe azért, ha a ráksaiak igent mondanak a szétválásra.

A tanácsülésnek ez lesz az egyik legfőbb témája: a kiköltözés óriásai felháborodást váltott ki az avasújvárosiakból, viszont a hatályos törvények értelmében a ráksai illetőségű elöljáró megteheti azt, hogy véghezviszi szándékát. Az MPP községi frakciója kilép az önkormányzatból, ha Betea megvalósítja szándékát, és az RMDSZ tanácsosai is tiltakoznak. Információink szerint többszázan tüntetnek a tanácsülés idején a jelenlegi - és sokak szerint igenis használható - községháza előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: