2010-06-07 20:47:11• hírek • Szatmár.ro

Ráksa: újabb fordulat

A rekordok könyvébe kerülhet Ráksa község: újabb polgármestere van.

Miután Radu Giurcă, prefektus május 27-én Nap Grigort nevezte ki az újonnan megalakult Ráksa község polgármesterének, a helyiek és az avasújvárosiak elégedetlenkedni kezdtek - előbbiek azért, mert nem Toma Betea lett az új község elöljárója, utóbbiak azért, mert Betea Avasújváros élén maradt. Az avasújvárosi régi-új polgármester időközben kivette a betegszabadságot, így máig nem lehetett elkezdeni a két közigazgatási egység közötti vagyonelosztást. Ráadásul Ráksa községnek nincs székhelye, ugyanis Avasújváros önkormányzata itt - azaza egy másik községben - tevékenykedik.

Hétfőn új variáns látott napvilágot, amely, úgy tűnik, végleges marad. A PSD és a PD-L megyei vezetése közötti megegyezés értelmében a prefektus az eddigi avasújvárosi alpolgármestert, Balaş Toadert nevezi ki Ráksa polgármesterének, Betea továbbra is marad a régi község élén - az RMDSZ megyei vezetésének sikerült írásos ígéretet kapnai arra vonatkozóan, hogy RMDSZ-es lesz az avasújvárosi alpolgármester. Ő fogja majd képviselni a közösség érdekeit a hamarosan elkezdődő vagyonelosztási tárgyalásokon.

Ráksa község lakosainak helyzet különben rendkívül érdekes, ugyanis jelen pillanatban nem fordulhatnak a településükön működő avasújvárosi polgármesteri hivatalhoz, a sajátjuknak pedig még nincs székhelye. Ha valaki meghal a településen, a törvények szerint nem kaphat halálozási bizonylatot egyik önkormányzattól sem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: