2010-05-26 17:40:50• hírek • Szatmár.ro

Ráksa: megvannak az elöljárók

Nap Grigort és Betea Petrut nevezte ki ideiglenes vezetőknek Ráksára a prefektus.

Egyelőre nem tudni, milyen következményekkel járhat az, hogy nem Betea Toma lett Ráksa község ideiglenes polgármestere: a ráksai illetőségű, PSD-s politikus így továbbra is Avasújváros elöljárója lesz. Radu Giurca, prefektus két PD-L-színeket képviselő személyt nevezett ki a frissen megalakult Ráksa ideiglenes polgármesterének és alpolgármesterének szerdán.

Arról, hogy nem a két község különválásának érdekében sokat tett Betea nem számíthat arra, hogy kinevezzék Ráksára, már szóltak híresztelések, azonban az avasújvárosiak utolsó pillanatig bíztak benne, hogy „nem marad a nyakukon" Betea. Szerdán tárgyalásokat folytatott mindkét fél a prefektussal, aki elmondásuk szerint megígérte: nem írja alá a kinevezési papírokat, csak csütörtökön - végül mégis megtörtént az aláírás.

A törvények értelmében Avasújvárosban nem kell új polgármestert kinevezni, ami azt jelenti, hogy Betea leváltására indítványt kell tenniük - ha nem őt akarják elöljárónak továbbra is. Betea Toma és a PSD-s társak aláírásgyűjtési akcióba kezdtek: csütörtökig 1000 ráksai lakos látja majd el kézjegyével a Betea kinevezését követelő  beadványt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: