2019-06-06 07:08:18• hírek • Közlemény

Rákóczis táborban voltak a Hám János licisek Sátoraljaújhelyen

A sátoraljaújhelyi Várhegy Üdülő az idéntől a Rákóczi Szövetség üzemeltetésében Rákóczi Tábor és Rendezvényközpont néven folytatja működését és igazi „Rákóczis” központtá kíván válni.

Ez alkalomból nagyszabású megnyító ünnepséggel készült a szervezet, amelyet szimbolikusan a nemzeti összetartozás napjára, június 4-re időzítettek. A rendezvényen több mint ezer diák és kísérőtanáraik vettek részt a Kárpát-medence minden tájáról, és a diaszpórában élő magyarok is képviseltették magukat Los Angelestől Braziliáig. Szatmárnémetiből a Hám János Római Katolikus Líceum diákszervezete részéről öt diák és Barkoczi Éva tanárnő vettek részt a felemelő eseményen.

 

A megnyitó ünnepségen Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke  köszöntötte a jelenlévőket és beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is. Orbán Viktor beszédében arra búzdította a fiatalokat, hogy legyenek büszkék magyarságukra és  hangsúlyozta, hogy túlélve szétszakítottságot, háborúkat és diktatúrákat, ma a Kárpát-medence legnépesebb nemzetét alkotjuk.

 

A megnyitó ünnepséget követően a diákok számos érdekes programon vehettek részt. Filmvetítéstől robotika bemutatóig, táncháztól tudományos kísérletekig mindenki talált kedvére való foglalkozást, de lehetett focizni és kosárlabdázni is. Érdekesek voltak a Nem adom fel Alapítvány érzékenyítő foglalkozásai, amelyeken keresztül a diákok megtapasztalhatták, hogy milyen tolószékkel közlekedni és a jelnyelvvel is megismerkedhettek.

 

A tanárok számára Takaró Mihály, neves iradalomtörténész tartott izgalmas előadást a pedagógus szerepéről a gyermekek nemzeti önérzetének alakításában. Este Szabó Balázs és bandája szórakoztatta a Rákóczisokat , majd fergeteges tűzijátékkal zárult a rendezvény.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: