2008-04-29 15:23:12• hírek • István Löchli

Rákóczi megemlékezés

 A Rákóczi szabadságharcra, illetve a szatmári békére emlékeztek.

A majtényi síkon - az 1711-es fegyverletétel helyszínén - tizendkilencedik alkalommal gyűltek egybe a Rákóczi szabadságharcra, illetve a szatmári békére emlékezni vágyók.

Nagy Csaba tárogatóművész előadása mellett (aki az alkalomhoz illően kuruc dalokat adott elő) a kismajtényi és domahidai gyermekek szavalatai és énekkarának műsora alkotta a program kulturális részét. Őket Balá Enikő tiszteletesasszony készítette fel.

Muzsnay Árpád főszervező, az EMKE alelnöke a meghívottak üdvözlése után elmondta: a mostani rendezvény immár a készülődés jegyében zajlik, hiszen 2011-ben nagyszabású Rákóczi-megemlékezést tartanak majd a fegyverletétel helyszínén. A szabadságharc politikai, történelmi hátteréről, valamint következményeiről Thoroczkay Sándor, a Szent István Kör tiszteletbeli elnöke tartott előadást. A megjelent politikai és civil szervezetek képviselői tárogatózene mellett megkoszorúzták az emlékműve: Szabó Károly szenátor, a tyukodi (Magyarország) önkormányzat, az RMDSZ nagykárolyi, valamint kismajtényi és domahidai szervezetei, Majtény község önkormányzata, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület helyezte el az emlékezés koszorúit.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: