2012-02-22 07:34:31• hírek • Blikk.hu

Rakétasilókat leplezett le Rózsa György

Egy neves kollégája szerint egy puli kutya és egy gőzmozdony találkozásából született Rózsa György, aki már egy kicsit több is, mint 45 éve van a királyi televízió képernyőjén.

Nevéhez olyan sikersorozatok kötődnek, mint a Kapcsoltam, amit tréfás névadójától vett át, s ami tíz évig futott, a 17 évet megélt LEG... LEG... LEG, vagy a 31 világsztárt felvonultató Topshow. Rózsa tízéves kora óta televíziós akart lenni, így nem akármilyen élmény lehetett, amikor elsős egyetemistaként először lépett be a Szabadság téri szentélybe.

- Hatvanhatban, még egyetemistaként kerültem a tévéhez, voltam ott minden, ügyelő, asszisztens, segédszerkesztő, fordító, felvételvezetőként hordtam a riportokat, és elintéztem, hogy honnan süssön a nap - emlékezett Rózsa György. - Első forgatásomon az egyik első feladatom az volt, hogy Bánhidy Laci bácsit, aki reggelente mindig betért a csepeli leágazón lévő kocsmába, kikönyörögjem az ivócimborák közül. Ócsán forgattunk, a kocsma sajnos útba esett, s bármekkora színész volt az öreg, őt lebeszélni az újabb körökről, nem volt épp egyszerű feladat.

Rózsa György országos népszerűségét persze nem a forgatásokon való lótás-futás alapozta meg, sokkal inkább a Kapcsoltam, ami minden idők egyik legnézettebb televíziós vetélkedője lett. A szabályok szerint a műsorvezető a beugró kérdésre helyes választ adó telefonálók közül választott ki egyet, akit visszahívva a játékba vont. Már ha nem ütötte el a számot, amiből egyszer komoly politikai botrány keveredett.

– Nálam derült ki, hogy az országban nemcsak orosz katonák, de orosz rakéta silók is vannak – mesélte a műsorvezető. – Véletlenül elütöttem a számot, és a kiválasztott játékos helyett egy orosz kiskatona vette fel.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: