2017-04-27 07:48:55• hírek • Blikk.hu

Rákattantak a kínaiak Mága Zoltánra

A hegedűs bevette Kínát: teltházas koncertekkel népszerűsítette a magyar zenei kultúrát koncertkörútján, és még az Újévi Koncertjét is közvetíti a kínai állami televízió.

Egymilliárd kínai tévénéző előtt debütálhat Mága Zoltán X. jubileumi Budapesti Újévi Koncertje, 2018 januárjában. A hegedűművész sikerrel zárta kínai hangversenykörútját, a Pekingi Központi Zeneakadémián, a Népi Kultúrpalotában és a Pekingi Magyar Kulturális Intézetben adott teltházas koncerteket  a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarral a magyar zenei kultúrát hirdető Hegedűvel a világ körül zenei missziója keretében, továbbá tárgyalásokat folytatott jövő évi újévi koncertje televíziós bemutatójáról.

Ezzel igazi világpremierre készül, hiszen Kína mellett a vezető amerikai közszolgálati televízió, a 110 millió nézőt vonzó PBS jövőre minden államban műsorára tűzi Európa legnagyobb újévköszöntő gálaestjét. A jubileumi újévköszöntő koncert sztárvendége a világ legismertebb zenei szaktekintélye - Céline Dion, Andrea Bocelli, Beyoncé, Madonna, és Mariah Carey producere - a tizenkilencszeres Grammy-díjas David Foster lesz. A teljes gálaműsort az Egyesült Államok elsőszámú közszolgálati televízió-társasága, a PBS rögzíti, így a tengerentúlon is 110 millió ember láthatja majd Európa legnagyobb újévi gálaestjét.

A hegedűművész a Budapesti Újévi Koncertet nemcsak a televízió-közvetítés révén, hanem személyesen is elviszi a kínai és az amerikai publikumnak. A tervek szerint a budapesti és a bécsi újévi gálaműsor után Amerika több városában, majd a világ leghíresebb operaházában, a milánói Scala-ban, valamint Pekingben is láthatja majd a közönség a világszínvonalú gálaműsort.

A teljes cikket itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: