2015-02-10 15:45:43• hírek • Kocsis Zoltán

Rajzverseny a biológiai sokszínűségért

„A biodiverzitás fontossága" címmel hirdetett rajzversenyt a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Proterra Nagykárolyi természetvédelmi egyesület a Balcescu-Petőfi Általános Iskola diákjai között. A tucatnyi diák tizennégy rajza közül Jileoc Manuel alkotása nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

A rajzokat a Kossuth-kertben található Zöld Házban állították ki kedden, ott is tartották meg a díjazást. Az ügynökség és a Proterra jóvoltából minden egyes diák kapott egy-egy könyvet, a két könyv mellett pedig a diákok egy-egy oklevelet is hazavihettek.

A Szodoray Parádi Hajnalka képzőművészből, Békéssy Erzsébet igazgatónőből és Mindák Tünde önkéntesből álló zsűri döntése következtében Jieloc Manuel bohóchalas rajza kapta az első díjat, a második Tepfenhart Barbara, a harmadik pedig Donca Cristian lett. Ők a Proterra különdíjait is átvehették az egyesületet képviselő Mindák Tündétől. Mivel sem Jileoc Manuel, sem pedig Donca Cristian nem tudott részt venni az eseményen, így ajándékait a hatodik és hetedik osztályos diákok rajztanárnője, Mitroi Tímea vette át.

A rajzok elbírálásánál a művészeti érték és az üzenet mellett a biológiai sokszínűség megragadása is fontos szempont volt. Ezzel kapcsolatban Békéssy Erzsébet meg is jegyezte: a gyerekek sokkal inkább inspirálódtak a tévében látott természetfilmekből, mintsem Szatmár vagy Románia természeti valóságából.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: