2011-01-20 18:03:51• hírek • Szatmar.ro

Rajzpályázat a gazdátlan kiskutyákért

A darai kutyamenhely rajzpályázatot hirdetett iskolások és óvodások számára, hogy aztán a nyertes rajzból plakátot készíthessenek a kiskutyák örökbefogadásának népszerűsítéséhez.

A pályázaton óvodás kortól 18 éves korig bárki részt vehetett, ám ezzel a lehetősséggel a legtöbben a Hám János iskolások éltek. A felhívás szerint mindenki saját maga választhatta ki, hogy milyen technikával készíti el a rajzát, a lényege pedig az volt, hogy a kutyák örökbefogadásának fontosságáról szóljon.

Az első díjat Petrás Zsuzsa nyerte meg Madách Jolán tanítónő vezetésével, a Vasile Lucaciu iskolából. A második helyet Galambosi Krisztina érte el a Hám János iskolából, a harmadik pedig Keresztesi Kitty lett szintén a Hám Jánosból. Közvetlenül utána pedig Makranci Lillát különdíjjal illették. A szervezők elismerésüket fejezik ki azok a pedagógusok iránt is, akik ösztönözték a gyerekeket a rajzok elkészítésére.

A pályamunkákat Lepedus Ildikó az Aurel Pop Művészeti Iskola rajztanára, illetve Kovács Emil Lajos festőművész zsűrizte értékelte, akik úgy döntöttek, hogy Bába Anitának és Jenei Grétának kategórián felüli díjat ítélnek oda.
Szilágyi Noémi, a 24-es óvoda pedagógusa elmondta, a nyertes pályamunkákból készült plakátokat kifüggesztik a város különböző pontjain, hogy örökbefogadásra ösztönözzék az állatbarátokat.

A plakátoknak figyelemfelkeltő jellege is lesz, arra próbálja rávezetni a szatmáriakat, hogy innen is be lehet szerezni a kutyákat, és ezzel a tettel akár meg is lehet mentheti a jószág életét amellett, hogy egy új barátra, játszótársra is szert tettünk. Balogh József, a darai kutyamenhely vezetője elmondta, öntudatból, tiszta szívből kevesen visznek haza kutyákat, azonban az olyan periódusokban, amikor reklámozva van, többen élnek ezzel a lehetőséggel. Megtudtuk azt is, hogy a telepen mindenféle kutya megtalálható, a családi kis kedvencektől a komoly örző-védő kutyáig, amelyek tökéletesen megfelelnének ipari területek őrzésére is.

A kutyamenhely vezetője szerint a munkatársak szilveszter után gyakrabban járőröztek, hiszen ilyenkor sok eb megijed a petárdától és elszalad otthonról, ezeket igyekeztek befogni. Aki elveszítette kutyáját érdemes felkeresse a menhelyet, hiszen van esély rá, hogy megtalálják ott kedvencüket.
Felhívja ugyanakkor a figyelmet arra, ha kiskutyák születtek és nem akarják őket megtartani, nem szabad őket kitenni, a darai kutyamenhely ugyanis befogadja őket és ad egy esélzy, hogy esetleg gazdát találjanak. A beoltást, féregtelenítést valamint az ivartalanítást is elvégzik az új gazdi kérésére.


A nyertesek átvehették díjaikat
A nyertesek átvehették díjaikat




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: