2014-07-15 17:18:35• hírek • Nagykároly.ro

Bibliatábort tartanak Börvelyben

Az Ószövetség Gedeonjának egy szomszédja - igen jókedélyű, mosolygós, bizalomgerjesztő hölgy - meséli az istenháza hűsében meghúzódó félszáznál is több gyereknek, hogy bizony nem szégyen félni, nem kell feltétlenül hősnek lenni, elegendő hinni az Istent, bízni a szeretetében, és így, ekképpen lehet nyerni.

Gyerektáborozás zajlik a héten Börvelyben. Mint a helyi református gyülekezet parókus lelkészétől, Kátai Tibortól megtudtuk, vendégek érkeztek hozzájuk idén is, mégpedig a hollandiai oldebroeki gyülekezet kötelékéből, az ottani Kelet-Európai bizottság közösségétől jöttek. Az önkéntes német-alföldiek zenei kísérettel szolgálnak a táborozás során. A tizenhárom fős társaság különösen tetszetős munkamegosztással tevékenykedik: egyikük dobol, ketten gitároznak, többen énekelnek, van, aki szaxofonozik. Mindig mindegyikük vidám, mosolygós és barátságos.

Hétfőn kezdődött meg, és péntekig tart az idei rendezvénysorozat, melynek keretében naponta 10 és 13 óra között bibliai történetekkel ismerkednek a gyerekek, vallásos énekeket tanulnak, kézmunkával az ügyességüket fejlesztik, festenek, rajzolnak. Mindezt persze remek hangulatban - talán emiatt is vannak olyan sokan: az első két napon körülbelül hetven gyermek és harminc felnőtt vett részt a foglalkozásokon. A tiszteletes örömmel számolt be arról is, hogy a szülők, a nagyszülők, az egész gyülekezett örömmel fogadta a gyerektábor ötletét. Sokat segítenek, üdítővel, édességgel jönnek, mi több, ők maguk is elkísérik a csöppségeket.

Minden nap tematikus, a hitet minden nap másként közelítik meg, mélyítik. Pénteken például játékosan fogják. Tíz játékmódot fundáltak ki a szervezők, ezekben a tíz csapatba osztott gyereksereg vesz majd részt. Mindenki mindegyiket kipróbálhatja. Utóbbi alkalomra is szívesen látnak minden érdeklődőt, gyerekeket, felnőtteket, helybelieket, más településbelieket egyaránt.

Gyerekek, Istenben kell hinni!

Gyerekek, Istenben kell hinni!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: