2010-08-25 14:03:00• hírek • Szatmar.ro

Rajtakapott csempészek

Közel 10 kilogramm dohányt és több száz szál cigarettát próbált átcsempészni a határon két szatmárnémeti fiatal. A határőrök azonban rajta kapták a tetteseket.

A Petei átkelőhöz hétfőn két gyanús fiatal érkezett Magyarország felől egy Volkswagen Transporter gépkocsival. Az autóban két férfi tartózkodott, a 33 éves Liviu G. valamint a 20 éves Sándor V.

A határrendészek a szatmár megyei vámfelügyelőkkel közösen aprólékosan leellenőrizték az áruszállító autót. Az akció során a pótkerékbe rejtve 10 darab átlátszó, feliratozás nélküli tasakban dohányt találtak. Másik tíz hasonló csomagolást a motorházban lelték meg, ez a mennyiség összesen tíz kilogramm dohánynak felelt meg.

Ezen kívül az utastérben négy doboz cigarettapapírra is rábukkantak, azonban ennek eredeti tartalma, azaz a 200 darab Golden Gate márkájú papír helyett 600 szál ugyanilyen fajta cigarettát találtak. A dobozok a sofőr tulajdonát képezték. Természetesen nem voltak zárjeggyel ellátva, s a csempészek nem tudták igazolni ezek származási helyét sem.
Sandor. V. utas azt vallotta a rendészeknek, hogy a dohányt egy mátészalkai üzletben vásárolta 40.000 forintért, de nem kapott nyugtát a vásárlás után. A csempészek ellen bűnvádi eljárást indítanak, és a dohányárút teljes egészében elkobozták. A gépkocsi vezetőjét 20.000 lejre büntették, és az autót is lefoglalták a büntetés kifizetéséig.


Tíz kilogramm dohányt és több száz szál cigarettát fogtak
Tíz kilogramm dohányt és több száz szál cigarettát fogtak a határőrök


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: