2010-03-10 16:33:16• hírek • MTI/dpa/Reuters

Rajt Bahreinben, Michael Schumacherrel

Vasárnap, 14 órakor felragyognak a jelzőfények a szahíri pályán, felbőgnek a 24 versenykocsi motorjai, és megkezdődik a sebesség megszállottjainak 19 futamos sorozata, a 61. Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei első versenye, Bahrein Nagydíjáért.

Nem is akármilyen főszereplővel: a szahíri startnál ugyanis ott lesz minden idők legeredményesebb F1-es pilótája, az elnyűhetetlen, immáron 41. esztendejét taposó Michael Schumacher, aki hároméves kihagyás után ült ismét a volán mögé.

"Nem az a fontos, milyen a kezdet, ennél sokkal lényegesebb a jó befejezés - mondta ki az egyik örökérvényű igazságot a hétszeres világbajnok német versenyző. - Óriási versengésre számítok, hiszen tavaly a Brawn GP a pilóták és a gyártók küzdelmében is diadalmaskodott és most a McLarennel szintén győzelemre törnek. Mindenki, természetesen én is nyerni szeretnék. A szezon nagyon hosszú, kemény és kanyargós lesz, ám én ennek nagyon örülök. Pontosan ezért tértem vissza az F1-be."

A címvédő brit Jenson Button szintén nagyon motivált: "Csodálatosan érzem magam a McLarennél, remek a hangulat, a csapat kiváló. Már alig várom a kezdést, fantasztikus lesz, hogy az egyes rajtszámmal lehetek ott a rajtrácson."
Schumacherrel ellentétben Button szerint a jó rajt a legfontosabb: "Úgy vélem, a remek kezdés nagyon sokat számít" - fogalmazott, majd hozzátette: óriási erőbedobással vág neki az idény eleji versenyeknek.
A brit pilóta tavaly az első hét viadalból hatot megnyert, egy alkalommal pedig a harmadik lett és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a világbajnokság sorsa.


Fanatikus Ferrari-rajongók ünnepelnek
Fanatikus Ferrari-rajongók ünnepelnek. Nagyon várják az idénykezdést


Természetesen mások is aspirálnak a végső győzelemre: a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso a Ferrarival szeretné bebizonyítani, hogy még "nem felejtett el" autózni, a Hungaroringen elszenvedett súlyos balesetéből visszatérő brazil Felipe Massa pedig ki akar törni az "örök második" szerepéből. Az utóbbi évek talán legtehetségesebbnek tartott versenyzője, a német Sebastian Vettel, aki tavaly bravúrosan a második helyre küzdötte fel magát, az idén - a szakértők javarészének ítélete szerint - akár a csúcsra is eljuthat.

A vándorló autós cirkusz idei sorozatába több újonc is beszállt: kérdés mire jut majd a Virgin-, a Hispánia-, vagy éppen a Lotus-istálló, és olyan "tanuló" pilóták, mint a brazil Lucas di Grassi, az indiai Karun Chandhok, a brazil Bruno Senna, a legendás Ayrton Senna unokaöccse, az orosz Vitalij Petrov, vagy a kétfutamos japán Kobajasi Kamui.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: