2009-05-21 17:00:30• hírek • Szatmar.ro

Raikkönen és Alonso is lelép

A jelenlegi mezőny két legnagyobb sztárja is a kiszállással fenyegetőzik.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) továbbra is köti az ebet a karóhoz a költségvetési sapkával kapcsolatban és a csapatok sem mutatják semmi jelét annak, hogy meghátráljanak. Márpedig a Ferrari, a Renault, a Toyota, a BMW és a Red Bull határozottan kijelentette, hogy a szabály életbelépése esetén távoznak a sorozatból. Arról azonban eddig nem volt szó, hogy mi lesz ebben az esetben a versenyzőkkel.

Kimi Raikkönen, a Ferrari világbajnoka szerint a sportágnak semmiképpen nem tenne jót, ha a hagyományos nagycsapatok kiszállnának a sorozatból. Szerinte ez teljesen megváltoztatná a sportág jellegét, amely veszítene presztízséből. „Ha a Ferrari, a BMW vagy a McLaren nincs a Forma1-ben, az a Forma1-nek nem jó. Ezek azok a csapatok, amelyek az F1-et jelentik és ha ezek eltűnnek, hiába jönnek mások, az már nem ugyanaz lesz".

 

A 2007-es világbajnok ugyanakkor egyértelművé tette azt is, hogy ő tiszteletben tartja a Ferrarival megkötött szerződését és abban az esetben, ha a maranelloiak elhagyják a sorozatot, ő is távozik. „Én 100%-san a csapat mellett vagyok és bárhogyan döntenek, én velük tartok. Annyi sorozatban versenyeznek még, valamit biztosan találnak nekem".

Hasonlóan vélekedik Fernando Alonso is, akit ráadásul kifejezetten vonzanak más sorozatok is. „Más kategóriákban és szériákban is nyerni akarok." A kétszeres világbajnok sokkal keményeben fogalmazott, mint finn riválisa, szerinte ugyanis a gyári istállók távozásával a legjobb versenyzők is elhagyják majd a sportágat. Márpedig neki nincs kedve kiscsapatok ellen versenyezni.

Alonso azt is hozzátette, a kialakult helyzet aggasztó és ez a bizonytalanság a pilóták teljesítményére is negatív hatással lehet. „Próbáltam pihenni és a munkára koncentrálni. A múlt héten, amikor otthon voltam, képtelen voltam kikapcsolni, mert azon járt az agyam, hogy vajon ez lesz-e az utolsó versenyem Monacóban."



Kimi Raikkönen kitart  a Ferrari mellett


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: