2013-09-10 15:03:10• hírek • MTI

Räikkönen aláírt a Ferrarihoz

Sajtóértesülések szerint Kimi Räikkönen, a Forma-1-es Lotus csapat finn pilótája a Ferrarinál folytatja pályafutását, miután hétfőn, nem sokkal éjfél előtt aláírta szerződését az olasz istállóhoz.

A BBC, illetve Sport Bild is úgy tudja, hogy Räikkönen érkezését hamarosan hivatalosan is bejelenti a Ferrari, amely a brazil Felipe Massát cseréli le korábbi világbajnokára.

A 33 éves finn versenyző 2007 és 2009 között volt már a Ferrari pilótája, s rögtön első évében meg is nyerte a világbajnokságot, amivel továbbra is ő a Forma-1 legsikeresebb csapatának eddigi utolsó egyéni vb-győztese.

Räikkönen 2001-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, 2002-től 2006-ig a McLarennél versenyzett, majd a Ferrarinál töltött három év után visszavonult, s ralizni kezdett. A száguldó cirkuszba tavaly tért vissza, s a Lotusszal a harmadik helyen végzett az egyéni pontversenyben. Jelenleg a negyedik helyen áll.

A finn a spanyol Fernando Alonso csapattársa lesz a következő szezonban, helyére pedig a német Nico Hülkenberg érkezik a Lotushoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: