2016-02-03 14:57:30• hírek • Szatmár.ro

Rágcsálóirtással a trichinellózis ellen

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint február 4-én nagyszabású rágcsálóirtást tartanak a megyeközpontban, az ezt elvégző cégek pedig később össze is fogják gyűjteni az elhullott rágcsálók tetemeit.

A fertőzési gócpontok felszámolása és az emberi megbetegedések megelőzése érdekében néhány fontos részletre is felhívják a lakosok figyelmét. Fontos, hogy a város azon területein, ahol engedélyezett a sertéstartás, a lakosok minden nap takarítsák a disznóólakat. Irtani kell a rágcsálókat is és nagyon kell figyelni az állati trágya megfelelő tárolására.

Hogy elkerüljük az esetleges fertőzést, disznóhúst csak és kizárólag vágóhidakról szerezzük be, illetve mészárszékekből, vagy a húsárusításra állategészségügyi engedéllyel rendelkező boltokból vegyük meg. A háztáji sertéstartók által nevelt állatok húsát csak és kizárólag az állatorvosi vizsgálatot követően fogyasszuk.

A hamarosan esedékes rágcsálóirtás miatt ne engedjük szabadon a szárnyasokat és egyéb háztáji állatokat, ne nyúljunk a rágcsálók teteméhez és ne hagyjuk a gyermekeket az irtás atatt álló területen játszani!

A polgármesteri hivatal rendelete valószínűleg összefüggésben van azzal a ténnyel, hogy a hét elején előbb két, majd három személyt vittek kórházba Szatmárzsadányból trichinellózis-fertőzéssel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: